17-årig direktør: Jeg sparer en arbejdsdag om måneden

Hvordan sparer man en arbejdsdag om måneden, når man har en webshop, der sælger rigtigt godt, og man samtidig skal lave regnskab? Svar: Man får det mest brugte online regnskabsprogram i Europa, e-conomic hos DanDomain sammen med integrationsapp’en fra IEX, som gør, at webshoppen og regnskabsprogrammet spiller optimalt sammen.

Det var præcis det, den 17-årige webshop-direktør, Mads Herlev fra Odense, gjorde, da han effektiviserede sit firma BABYTOYS.DK, så han i stedet kunne bruge tiden på det, han er bedst til. At sælge legetøj.

“Jeg sparer godt en dags arbejde hver måned på den her løsning. Det er omkring 4-5 minutter per ordre. Det gør bare, at jeg slipper for en masse tastearbejde, og det er så let at flytte ordrene over i regnskabsprogrammet, så det kører bare”, fortæller han om sine erfaringer med e-conomic.

Har hænderne fulde

Tiden er knap, når han skal passe sin uddannelse på handelsgymnasiet og drive sin velbefærdede webshop ved siden af. Snart står den på 2. g og tilsyneladende flere lektier. Der var en del hjælp at hente tidligere, da Mads Herlevs far tog sig af regnskabet i sønnens forretning. Men efterhånden har han selv overtaget hele gesjæften. Hans jævnaldrende skal sikkert ud at rejse hele sommeren, hvorimod Mads skal sende legetøj ud fra bopælen i Odense. Det bliver nemlig et fuldtidsjob sommeren over, som den 17-årige iværksætter ser frem til.

Pærelet løsning

Når en travl sommer står for døren, og der skal sendes mange ordrer afsted, så vil han gerne spare noget tid på det administrative, og det var netop den tanke, der faldt i sindet hos Mads Berlev, som fik e-conomic hos DanDomain. Med en integrationsapp er det muligt at overføre data mellem e-conomic og din DanDomain WebShop8. Det betyder, at ordre-, kundedata mv. automatisk overføres til økonomisystemet.

“Jeg havde ingen teknisk viden om e-conomic, men jeg fandt hurtigt ud af, at det havde jeg heller ikke havde behov for. Det er pærelet at komme i gang med. Der er sket meget i min virksomhed, som også gør, at der er mange flere ordrer i forhold til før. Nu er der lige pludselig ret mange bilag, der skal laves hver dag, og så er det godt, at jeg kan spare så meget tid”, siger han godt tilfreds.

Driver webshop-succes på tredje år – og har en ny på vej

Mads Herlev blev kendt som den 15-årige skoleelev, der tjente styrtende på lærerlockoutet tilbage i 2013, hvor han solgte tavler til lærerne i forbindelse med demonstrationer. Rent faktisk solgte han et kæmpe parti til sine egne lærere. Siden er der sket meget, og webshoppen BABYTOYS.DK er blevet til en millionforretning, hvor legetøjet sælger som varmt brød. Sortimentet har han udvidet så meget, at der nu er en ny webshop på vej i samme genre, som tilbyder en bredere pallette indenfor udstyr til babyer. Bl.a. klapvogne, sutteflasker og meget mere. Og da jeg afslutningsvist spurgte ham, om der skulle integreres e-conomic i den nye shop, svarede han meget klart: Ja! 🙂

Læs mere om Mads Herlev og hans succeshistorie.

 

Dennis Wormark Larsen

Content Manager at DanDomain
34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.
Dennis Wormark Larsen

Latest posts by Dennis Wormark Larsen (see all)

Dennis Wormark Larsen

34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.

5 meninger om “17-årig direktør: Jeg sparer en arbejdsdag om måneden

 • 23. juni 2015 kl. 14:46
  Permalink

  Hej 🙂
  Tak for et godt blogindlæg!

  Jeg vil dog sige der er en del penge at hente, hvis man bruger Billys Billing i stedet for e-conomic.

  Her er integrationen også gratis !!! (Nej ikke i Dandomains AppStore, men gennem storebuddy.dk)

  Alle ordre bliver automatisk lavet som kladde i Billys Billing, også er der kun tilbage at godkende det. Super nemt og simpelt regnskabsprogram hvor jeg aldrig er kommet til kort med funktioner, selvom “folk” siger e-conomic kan mere…

  Bare et lille tip 🙂

  Thorbjørn Jensen

  Besvar
  • 24. juni 2015 kl. 07:47
   Permalink

   Hej Thorbjørn
   Tak for din kommentar. Vi er bekendt med Billys Bing, og det er korrekt, at kunderne kan lave gratis integration mellem systemet og shoppen – Det kan man også i en WebShop8.
   Den integration, som vi tilbyder i app store, er dog en mere kompleks integration, som har sine fordele.
   God dag.
   Mvh. Nadia

   Besvar
 • 24. juni 2015 kl. 11:57
  Permalink

  Hej
  Tak for jeres interessante indlæg.
  Foreløbig har jeg ikke integration mellem shoppen og mit regnskab (Microsoft Dynamics c5). I stedet har jeg hidtil klaret mig med at trække en liste over ordrer i en uge/måned ud fra shoppen over i et excelark, som så afstemmes med bankkontoen og bogføres manuelt i c5 som én samlepost.
  Er der også en integrationsapp til c5?
  Vh
  Ann Selchau
  ShepherdShop.dk

  Besvar
  • 24. juni 2015 kl. 12:59
   Permalink

   Hej Ann.
   Tak for din kommentar. Vi ringer dig op vedrørende en løsning.
   Mvh. Nadia

   Besvar
 • 24. juni 2015 kl. 13:28
  Permalink

  Vi kiggede i sin tid selv på integrations app’en, fordi tastearbejdet ifm. at fakturerer webordrer var temmelig tidskrævende. Jeg synes dog det blev dyrt, så undersøgte forskellige muligheder og fandt ud af at e-conomic har et ganske glimrende API.

  På en lang eftermiddag (og lidt forfinet med tiden), lavede jeg en applikation som med et enkelt tastetryk fakturerer alle webordrer i e-conomic. Jeg ved godt at det ikke er noget hvem som helst lige brygger sammen, men kender du nogen med programmeringserfaring vil jeg mene at der over tid, kan være mange penge at spare.

  Mvh. Mikkel

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.