4 gratis billeddatabaser du kan bruge til at fange din læsers opmærksomhed.

4 gratis billede databaser du kan bruge til at fange din læsers opmærksomhed


Har du en hjemmeside eller blog- eller overvejer du at starte en? Så ved du måske allerede, hvor vigtigt det er at fange folks interesse.

Tilpasser du din side med et godt design, er du allerede godt på vej. Et godt hjælpemiddel for dig, er at tilføje et billede til din tekst. Et billede siger mere end ord kan beskrive. Det gør din tekst, mere fordøjelig og lige til for læseren. For at tilpasse din tekst med dit udvalgte billede, er det derfor vigtigt at vide hvad der afgør, hvad et relevant billede er?

 

Jo, et godt billede er et, der:

  • Fanger læserens interesse
  • Hjælper med at gøre teksten mere fordøjelig
  • Viser noget om emnet du skriver om.

I netop dette blogindlæg får du en komplet guid til, hvordan du kan gøre brug af såkaldte ” stock images” til at finde de relevante billeder du søger til dit design, og hvor du kan finde dem - helt gratis- uden at bryde loven.

 

Hvad er stock images?

”Stock images” er i den danske betydning ” arkivbillede”. Stock images er betegnet som et lager til dig. I lageret ligger der adskillige billeder og illustrationer, du kan gøre brug af, hvis du ønsker.

Stock images er en god ressource for dig, som ønsker god kvalitet. Uanset hvilket formål du har, er stock images en smart løsning til dig. Du får det du ønsker, uden at skulle navngive kilde. Plus du får det i et godt format. Så hvor stor forskel er der, på om du vælger stock images eller et billede fra nettet? - Jo blot ved et klik på download, det selvvalgte stock images, så har du hentet det billede du ønsker.

 

Hvorfor bruger man stock images?

Er du ikke den skarpeste til at tage billeder, eller er det ikke helt din interesse? Ved stock images er du fri for det. Du finder blot den side du ønsker at hente billedet fra, og undgår samtidigt at spilde din tid. Stock images benyttes også til at du undgår den lange proces. Støder du ind på et billede på nettet, og tænker det er relevant for emnet. Så ville du typisk ende op med et billede du ikke har ret til at gøre brug af. Her er du nødt til at søge tilladelse. Søger du ikke tilladelse, kan du ende ud i at få en ret pebret bøde. Det er nemlig ulovligt. Så hvorfor ikke gå med den sikre side. Stock images er 100 gange nemmere. Du får lige det du søger, uden bøde. Samtidigt spilder du ikke et sekund af din tid.

 

Hvad er stock images til for?

Stock images er til for, at du kan finde lige det billede du søger. I gratis form eller betalt form. Det afhænger af hvilken side du finder billedet fra. Vil du undgå at støde ind i problemer? Så er den nemme løsning til for dig. Ved Stock images, finder du lige det du søger, fra den kategori du ønsker. Er det lige fra mad - rejser, så kan stock images ordne det for dig. Ønsker du at kende til en side, hvor det ikke afhænger af hvilken branche du arbejder i eller hvad du skriver om.  Stock images er her for dig.

 

Hvor finder man gratis stock images henne?

Søger du sider hvor du gratis kan hente det billede du ønsker, har vi et par eksempler til dig:

 

  1. Freepik: - https://www.freepik.com

freepikFreepik har mere en blot 5 millioner ” free vectors”, hvor du undgår at dine billeder bliver pixeleret, og dit design ikke bliver sløret, men holder sin gode kvalitet.

 

  1. Pixabay: - https://pixabay.com/da/

pixabayPixabay tilbyder mere en 1.188.444 gratis fotos, vektorer, illustrationer og videoer, som du kan bruge til dine ønsker.

 

  1. Unsplash: - https://unsplash.com

unsplashUnsplash har mere en 110. 000 billeder at tilbyde til dig. De frembringer mere en 9 milliarder fotoindtryk om måneden, så der er altid noget nyt til dig.

 

  1. Pexels: - https://www.pexels.com

pexelsPexels gør det nemt for dig at finde lige de billeder du søger, helt frit.

 

Hvorfor er stock images gratis?

Der findes både gratis stock images, men også betalte. Afhængig af dit behov. Stock images er til for, at du kan lave dit design akkurat som du ønsker. Nemt og hurtigt, uden at skulle igennem en tilladelse først. Hos mange er der ikke tid til at vente på tilladelse. Det er her stock images træder til for de behov om et hurtigt billede. Ønsker du det, går nemt og hurtigt, så er du heldig med at stock images er til.

 

Hvilke rettigheder har man, ved brug af stock images?

Undrer du dig over hvilke rettigheder der følger med stock images. Vælger du at gøre brug af stock images, må du bruge det til din website efter dit valg. Men har du overvejet at det kunne være en smart i det at bruge i fysisk form, som magasiner, blade eller lignende, er det ikke tilladt.

 

Licensing

Det er vigtigt at huske. Vælger du at købe et lagerbillede, skal du være klar over, at du kun køber en licens. Du er dermed ikke ejer over billedet, men har lov til at benytte det. Du køber altså kun retten til det.  

 

 

Vi håber at dette blogindlæg, har givet et indblik i hvad stock images er og hvad det kan bruges til.

Har du eventuelt flere gode råd til stock images, så smid gerne en kommentar, så opdaterer vi blogindlægget løbende.

 

Lignende indlæg