1.400 nye domænetyper på vej – beskyt dit varemærke

Med de nye generiske Top Level Domains (gTLD), bliver der åbnet op for masser af domænetyper på linje med .COM, og .NET. Domænetyper som APP, .HOTEL og .NINJA er endnu ikke tilgængelige for den brede offentlighed, men de bliver frigivet løbende startende med bl.a. .Bike i februar 2014.

De nye domænetyper åbner op for helt nye muligheder for at registrere en unik og langt mere specifik webadresse end tidligere. Tænk bare på f.eks. www.romantisk.hotel eller www.farlig.ninja.

Men de gode, sjove og helt oplagte idéer har du sikkert ikke alene. Når du abonnerer på vores gratis tjeneste, får du en mail hver gang en af dine favoritter kommer på markedet.

Kom først i køen, når en eller flere domænetyper kommer på marked

Skal du beskytte et varemærke?

Næsten 1.400 nye domænetyper medfører også et større behov for at beskytte registrerede varemærker online. Som varemærkeejer er det vigtigt, at du tager stilling, og vores service WatchMyTrademark hjælper dig med alt der praktiske.

Du har selvfølgelig, som varemærkeejer, mulighed for at registrere dit varemærke sammen med de nye gTLD’er f.eks. ditvaremærke.SPORT eller ditvaremærke.GOLF. Men de nye domænetyper medfører også større risiko for at andre, et eller andet sted i verden, registrerer et domæne med dit varemærke i. For vores vedkommende kan det f.eks. være dandomain.HOSTING eller dandomain.SHOP.

Skulle det ske, går det ikke blot ud over dig og dit varemærke,det kan også gå ud over dine kunder. Skulle online-forbrydere f.eks. oprette domænet ditvaremærk.MAIL, kan det få kunder til at opgive følsomme oplysninger.

Med WatchMyTrademark får du fortrinsret til registrering af gTLD’erne plus overvågning af registreringer indeholdende dit varemærke. Forholder du dig derimod passivt, risikerer du, at andre registrerer dit varemærke som en af de nye domænetyper.

Sådan virker WatchMyTrademark:

TMCH Watchmytrademark nyhedsbrev

Kom på forkant i hele verden
Med WatchMyTrademark bliver du tilmeldt én global database, og får dermed mulighed for at beskytte dit varemærke og din virksomhed.

Vi sikrer, at du er på forkant i processen omkring beskyttelse af dit varemærke, og vi tilbyder bl.a.

  • Opbevaring af din dokumentation ét samlet sted, hvilket letter din arbejdsgang
  • Notifikation hvis du, som varemærkeejer, skal bevise brugen af varemærket
  • Nem indgang til registrering i flere Sunrise-perioder
  • Advisering om mulige stridigheder angående varemærkerettigheder

Hvad er Sunrise?

Sunrise giver dig fortrinsret til at foretage en tidlig registrering af domæner, før de nye domænetyper bliver tilgængelige for den brede offentlighed. Sunrise perioden strækker sig over mindst 30 dage, og er obligatorisk for alle de nye domænetyper. Inden lancering af alle hver domænetyper, bliver du notificeret.

Trademark Clearinghouse

Trademark Clearinghouse er én global database for registrering af varemærke-data, og vil både verificere og varetage disse, og hjælpe til med at beskytte dit varemærke. Servicen gør det muligt for varemærkeejere at indsende varemærke-data til én central database. Servicen har tre formål:

  • Præ-validering af varemærker til registrering og blokering af nye domænetyper
  • Gør det muligt at søge om Sunrise. Det er den eneste måde hvorpå det er muligt, at få fortrinsret til registrering af domæner i Sunrise-perioden, der går forud for alle nye domænetype-lanceringer. Denne proces vil i høj grad reducere det administrative arbejde, og den tilhørende omkostning for dig som varemærkeejer
  • Overvågning og notifikation af registrering af domæner indeholdende dit varemærke. Du advares hvis andre registrerer en af de nye domænetyper indeholdende dit varemærke

Efter optagelse i Trademark Clearinghouse -databasen igennem ”WatchMyTrademark” vil du have opfyldt det grundlæggende, og vigtigste krav, og derved være i stand til at registrere det samme domæne i Sunrise-perioden.

Én indgang til det hele

At registrere dine varemærker i Trademark Clearinghouse og WatchMyTrademark er både lige til og tidsbesparende, da DanDomain er for begge i Danmark. Det betyder, at du blot skal indsende en ordre med din varemærkeinformation til os. Vi hjælper dig igennem hele processen, og du har alt samlet ét sted.

Vi anbefaler Trademark Clearinghouse og WatchMyTrademark til alle, der ønsker at beskytte et varemærke online. Der kan abonneres på de to services i henholdsvis 1, 3 eller 5 år ad gangen.

Ønsker du at modtage yderligere information omkring TMCH og WatchMyTrademark? Send en mail med dit navn og tlf.nr. til salg@dandomain.dk

Har du behov for en kontorløsning, der binder din virksomhed bedre sammen, så du ikke skal bekymre dig om for mange ting ad gangen? Så prøv Office 365 Business

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.