Vi støtter Danmarks Indsamling 2015: Mod uretfærdighed

PRESSEMEDDELELSE
Danmarks Indsamling 2015: Mod uretfærdighed
I Madagaskar er op mod hver fjerde teenager henvist til prostitution som en konsekvens af familiens overlevelseskamp, og i Ghana bliver småbønderne dagligt krænket af internationale mineselskaber, der udvinder guld i landet. Danmarks Indsamling 2015 sætter ind mod de uretfærdigheder, der efterlader børn og voksne uden mulighed for at skabe en værdig tilværelse og en fremtid.

Uretfærdighed kan have mange ansigter. Når uretfærdighed rammer mennesker, lokalsamfund og befolkningsgrupper i udviklingslandene, har det ofte ekstra store konsekvenser og kan i yderste tilfælde efterlade både børn og voksne chanceløse overfor at skabe en værdig tilværelse og en fremtid.

Danmarks Indsamling 2015 sætter fokus på de miljømæssige, økonomiske, sociale og kulturelle uretfærdigheder, som nogle af verdens mest udsatte befolkningsgrupper må leve under. I hele januar samler Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR – sammen med danskerne – ind til 12 konkrete projekter, der bl.a. skal sikre behandling af medicinresistent tuberkulose til de fattigste indbyggere i Indiens hovedstad Mumbai, forhindre menneskehandel med teenagere i Haiti og sikre at børn i Togo får papir på deres eksistens.

”Vi oplever alle uretfærdighed fra tid til anden – Nogen gange er uretfærdigheden lille, og andre gange besegler den menneskers skæbne. Når 17 millioner børn ikke kan få adgang til rettigheder som lægehjælp og uddannelse, fordi de aldrig har fået noget så basalt som en fødselsattest, så ødelægger det børnenes håb om en bedre fremtid. Det sætter dagligdagens uretfærdigheder herhjemme i perspektiv,” siger Karin Aaen, der er talsmand for Danmarks Indsamling og kommunikationschef i UNICEF Danmark.

Det er i Afrika syd for Sahara alene, at 17 millioner børn lever uden en fødselsattest – og dermed ikke officielt eksisterer. Eksemplet er blot en af de 12 uretfærdigheder, der sættes ind overfor med penge fra årets Danmarks Indsamling:

”Målet med Danmarks Indsamling 2015 er at bryde nogle af de uretfærdigheder, som frarøver voksne, børn og hele befolkningsgrupper chancen for at skabe sig en reel tilværelse. Det kan vi kun gøre, fordi støtten fra Danmarks Indsamling går til langsigtede udviklingsprojekter – projekter, som kan skabe varige forbedringer og forhindre kommende katastrofer i nogle af verdens fattigste lande. Vi håber, at rigtig mange danskere vil deltage i kampen mod uretfærdighed i verden”, siger Karin Aaen.

Danmarks Indsamling løber af stablen i hele januar og kulminerer med et stort indsamlingsshow på DR1 lørdag den 31. januar 2015 kl. 19.00.

Om Danmarks Indsamling 2015
Danmarks Indsamling 2015 er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag. Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FN’s 2015-mål. Indsamlingen løber i hele januar måned og kulminerer med et tv-show på DR1 den 31. januar 2015.
Siden Danmarks Indsamling blev afholdt første gang i februar 2007, har danskerne bidraget med mere end 670 millioner kroner, der har hjulpet mere end syv millioner mennesker til en bedre tilværelse og fremtid. I 2014 samlede danskerne mere end 87 mio. kroner ind under overskriften ’Når mor mangler’.

De 12 deltagende organisationer er
ADRA Danmark, BØRNEfonden, CARE DANMARK, Dansk Flygtningehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, IBIS, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne og UNICEF Danmark.

Desuden kan 10 pct. af det indsamlede beløb søges af mindre organisationer til langsigtede udviklingsprojekter, der lever op til indsamlingens kriterier og årets tema. I forbindelse med Danmarks Indsamling 2015 har følgende organisationer fået bevilget midler til konkrete projekter: Plan Danmark (projekt i Bangladesh), Caritas Danmark (projekt i Niger) og Ghana Venskabsgrupperne (projekt i Ghana).

Læs mere om Danmarks Indsamling 2015 på www.danmarksindsamling.dk eller www.dr.dk/danmarksindsamling

Indsamlingen kan desuden følges på www.facebook.com/danmarksindsamling samt på øvrige sociale medier med #DKIndsamling.

For yderligere oplysninger om Danmarks Indsamling 2015 kontakt

Karin Aaen, Talsmand for Danmarks Indsamling og kommunikationschef i UNICEF Danmark. Tlf.: 25 39 60 99 Mail: kaaen@unicef.dk
PR-koordinator Marie Honoré, MSLGROUP Tlf.: 23 24 69 66 Mail: marie.honore@mslgroup.com
DR Presse, Camilla Jensen Tlf.: 28 54 23 74 Mail: camj@dr.dk

Ønsker du at støtte det gode formål, kan dette gøres her.

Mangler du et nyt domæne? Køb domænenavn her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.