Er du klar til Black Friday vanviddet?

Er din shop endnu ikke klar til den fuldstændigt rablende vanvittige Black Friday, som det med al sandsynlighed bliver fredag den 25. november, er det på høje tid at blive det. Sidste års omsætning blev den største omsætning nogensinde for en enkeltstående dag i Danmark. 1,9 mia. kr,- blev der handlet for sidste år til Black Friday, og meget peger i retning af, at det bare bliver vildere og vildere i Danmark.

Siden Black Friday for alvor slog igennem i 2013 er flere butikker og online shops hoppet med på vognen – for helt ærligt, hvem vil ikke have del i de penge!?

Du kan spinde guld på Black Friday

FDIH lavede inden rivegildet sidste år en undersøgelse af netbutikkernes Black Friday omsætning, hvor hele 63% erklærede, at de lavede 30% mere i omsætning end på en almindelig fredag. Der er derfor al mulig grund til at kridte skoene, få pudset din shop af, lavet sprøde tilbud og gjort det nemt for dine kunder at finde dine tilbud.

Fik du ikke læst sidste års geniale tips til, hvordan du kan optimere dine chancer for at få fat i den groteske kundemasse, der vil sidde klar ved computeren den 24. november kl. 23.59, får du her 6 tips til at blive klar til Black Friday.

Vi er klar til presset

Sidste år gik en masse af de store webshops ned, fordi de ikke kunne håndtere presset. Samtlige DanDomain Webshops holdt sig på benene, selvom de leverede en massiv stigning i omsætning på 300% sammenlignet med året før. I takt med at der er kommet flere webshops til, er der virkelig lagt i ovnen til en af de helt store tilbudsfester, når Black Friday løber af stablen sidst i november.

Igen i år er vi klar i maskinrummet til at håndtere de usædvanligt store mængder trafik, da vi har overkapaciteret med hurtigere servere, der er gearet til at være stabile selv, når det bliver hæsblæsende og sort af mennesker og trafik. Vi har endda oprettet en speciel task force, ligesom vi gjorde sidste år – også selvom vi ikke fik brug for den. Vi er med andre ord klar til Black Friday, og det håber vi også, at du når at blive. Vi spår det til at blive helt vanvittigt i år.

“Siden Black Friday sådan for alvor slog igennem i 2013, har vi set en eksplosiv stigning i både omsætning, antallet af transaktioner og besøgende på vores mange webshops. Alene sidste års stigning vidner om, at det det har potentiale til at blive sindssygt og måske lige så vildt som i USA – bare i anden skala,” siger systemarkitekt i DanDomain, Steffen Vinter, som står for det bagvedliggende i DanDomains shopsystem.

Værd at vide før Black Friday

I løbet af de 24 timer, Black Friday står på, udvises der forskellige adfærd fra kunderne. Har du planer om at levere særlige tilbud, eller har du dine primære kunder lokalt, kan der være god mening i at kende disse fakta, vi samlede sammen efter sidste år.

  • Aarhusianere, sjællændere og svenskere handler mest i arbejdstiden mellem 10.30 og 17. Har du tænkt dig at være til stede med tilbud på de sociale medier eller fx Google AdWords ved at lave annoncer i specifikke tidsrum, er dette tidsrum måske et godt bud, hvis du vil ramme disse målgrupper
  • Alle andre handler primært efter klokken 18
  • Jo større by, man bor i, des kortere er beslutningsprocessen – der bruges færre klik
  • Sidste år var der 900.000 unikke besøgende fordelt på de over 3000 shops

Vi ønsker jer alle en rigtig god Black Friday, og må I have held i sprøjten og dygtighed nok til at få en stor del af kagen.

Dennis Wormark Larsen

Content Manager at DanDomain
34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.
Dennis Wormark Larsen

Latest posts by Dennis Wormark Larsen (see all)

Dennis Wormark Larsen

34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.