Edward Snowden kan forvente julekort fra…

Hvem skulle have troet, at en amerikansk efterretningsagent på frygtløs sandhedsmission kunne give arbejdspladser i Danmark? Ikke desto mindre kan det meget vel blive en konsekvens af whistlebloweren Edward Snowdens opsigtsvækkende afsløringer.

En rapport fra amerikanske Information and Innovation Foundation (IFIF) estimerer, at Snowden-sagen vil koste landets udbydere af skybaserede tjenester et sted mellem 116 og 192 millarder kroner over de næste tre år.

Den stadig rullende skandale har vist sig som en bombe under, eller måske rettere et bombardement mod, tilliden til sikkerhed på amerikanske servere. En survey foretaget blandt 207 udenlandske erhvervsledere viste, at 10 procent på daværende tidspunkt havde opsagt kontrakter med amerikanske hostingleverandører. Og flere end halvdelen var blevet mere skeptiske som en direkte konsekvens af Snowden sagen.

6 ud af 10 kunder er nye

For den danske hostingbranche rammer afsløringerne direkte ned i en tendens, hvor stadig flere virksomheder går med overvejelser om at flytte ud af egne serverrum. Og det bliver ikke ved overvejelserne. 6 ud af 10 nye erhvervskunder i danske hostingvirksomheder kommer fra en intern løsning, viser en ny undersøgelse fra BFIH, brancheforeningen for danske it-hostingvirksomheder.

Undersøgelsen viser også, at strømningen mod outsourcing af it-driften kommer fra virksomheder i alle størrelser. Tidligere har der været en markant overvægt af mindre virksomheder, for hvem outsourcing var drevet af manglende ressourcer og kompetencer internt. Eller helt store virksomheder. Nu er det enorme midterfelt af mellemstore virksomheder også kommet med.

I en tid hvor tusindvis af danske virksomheder står over for valg af hostingpartner, har Edward Snowdens afsløringer altså givet branchen en joker på hånden. Serverne ligger i Danmark under dansk lovgivning. Så hvor den nu meget forhenværende agent har en lille stjerne i den amerikanske efterretningstjeneste, kan han måske forvente et dansk julekort eller to i sit kolde russiske asyl.

Her får du nogle af markedet bedste og mest sikre servere – Hosted Server

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.