En god internetforbindelse er essentiel for selvstændige

Når du skal starte op som selvstændig, er der rigtig mange ting, der skal falde i hak. Helt basalt opererer rigtig mange startups online, men også dem, der fungerer i den fysiske verden, har brug for en internetforbindelse. Skal du promovere din virksomhed, er der ikke længere stor værdi i at dele flyers ud som markedsføring. Det hele foregår på nettet, så det er der, du skal være. Uden en rigtig god internetforbindelse duer helten ikke. Teknikken skal bare virke, og det skal den gøre uden problemer. Derfor er det vigtigt, at du gør dig umage om at finde en god og stabil internetforbindelse og have in mente, hvad den skal bruges til her og nu, men måske også på sigt. Har du flere computere, og vil du gerne være mobil på matriklen? Så skal det måske være trådløst. Hvad med hastigheden – er den afgørende for, at dit arbejde har optimale betingelser?

Hvad er dit behov?

Allerførst bør du afdække, hvad dit behov reelt er. Starter du en virksomhed op, der har behov for at lagre mange filer, der fylder relativt meget? Skal du bruge Skype til at ringe til kunder? Skal du lave transaktioner i fx en webshop? Der er mange spørgsmål, du kan stille dig selv, og det er vigtigt at være ærlig over for dig selv. Det kan godt være, at du kan få billigt internet, fordi du gerne vil spare nogle penge. Men viser forbindelsen at være så ringe, at du ikke kan køre din forretning fra den, er det en ringe investering. Få afdækket dine behov og erhverv dig et godt, stabilt og hurtigt internet, hvor teknikken bare spiller.

Trådløst internet – fordele og ulemper

Rigtig mange vælger at starte ud med et trådløst internet, fordi de sætter pris på mobiliteten i det. Adgang til nettet via wifi giver dig mulighed for at være på over det hele inden for det afgrænsede område, dit wifi er sat til. Har du en bærbar eller måske flere, er det en udmærket investering. Det giver en enorm frihed og fleksibilitet, og der kan være ubegrænset mange på ad gangen. Desuden er det som regel ikke ret dyrt. Ulempen ved trådløst netværk er dog, at det er ret følsomt over for vind og vejr, og om det skal passere vægge og isolering. De fleste udbydere er dog kommet godt med, men der kan dog forekomme udfald ved en wifi-forbindelse.

Bredbånd – fordele og ulemper

Bredbåndinternet har i mange år været det mest udbredte internet i danske virksomheder. Det er stabilt, det er godt, og det virker. Der er dog det men, at bredbånd har det med at blive overbelastet, når der fx er mange, der benytter streaming-tjenester eller lignende. Det går ud over de andre, der sidder på samme bredbåndsforbindelse. Det kan også være, at nogen spiller tunge computerspil, som trækker enormt meget på forbindelsen. Der er mange udbydere, der anvender samme net, hvilket også tynger på tråden, og det kan derfor være et irritationsmoment. Til gengæld er der yderst sjældent udfald, da det er en kabelforbindelse via kobber.

Fibernet – fordele og ulemper

Fibernet er den nyeste teknologi inden for internet, og det er Cadillac’en inden for internet. Fibernet leveres via lyslederkabler, som består af små, optiske tråde, som leder forbindelsen. Det er en afsindig hurtig forbindelse, da den sendes via lys med lysets hastighed. Med denne forbindelse kan du hente film, spille computer, hente filer og ringe via Skype. Det er den ultimative internetforbindelse til dig, der gerne vil have rigtig stabilt internet, der bare virker. Det er dog knap så udbredt endnu, men kan du få det, er det en rigtig god investering.  Du kan altid finde aktuelle kampagner hos netkablet.dk.

Arbejd hurtigere med højere forbindelse

Det giver sig selv, at du kan arbejde hurtigere, hvis du har en hurtig internetforbindelse. Er forbindelse på plads, kan der måske være andre givtige tiltag, der kan fremme din produktivitet. Det kan være, at du har behov for hosting af din hjemmeside, så du har outsourcet den del af driften og heller ikke skal bekymre dig om det. Der findes et væld af fornuftige udbydere, som tilbyder at varetage dine driftsforbindelser for dig, så du kan koncentrere dig om at udvikle på din forretning. En god og hurtig internetforbindelse er et godt skridt på vejen.

Dennis Wormark Larsen

Content Manager at DanDomain
34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.
Dennis Wormark Larsen

Latest posts by Dennis Wormark Larsen (see all)

Dennis Wormark Larsen

34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.