Er du til stede på nettet?

Måske går du med en drøm om, at udvide din fysiske butik med en webshop. Men det kan være, at du ikke helt er sikker på hvor du skal begynde, og hvad det kræver – eller om du bør holde dig til det du kender, og fortsætte med at drive din velfungerende, fysiske butik. Men undersøgelser viser, at 4 ud af 5 handler starter på nettet.

Opret din egen webshop nu.

De første takter af en handel
Tendensen i dag er, at danskernes shopping-mønster involverer internettet på den ene eller den anden måde. I forhold til handel i fysiske butikker, starter 6 ud af 10 af disse handler rent faktisk på nettet, viser en kvartalsanalyse fra FDIH – Foreningen for Dansk Internet Handel. Det betyder, at kunder oftest undersøger et produkt nærmere på nettet, inden de foretager købet i en fysisk butik. Ved ren nethandel, undersøger 8 ud af 10 kunder varen forskellige steder på nettet, inden den endelige nethandel foretages.

Vender man det om, er det derimod kun 1-2 ud af hver 10. kunde der undersøger varen i en fysisk butik, inden de køber den i en webshop. Dette gør de primært for at sammenligne priser, men også for at se og mærke varen. Alt dette stiller store krav til din tilstedeværelse på internettet. Og uanset hvilken type handel der foretages, er der er et afgørende samspil mellem den fysiske butik og tilstedeværelsen på nettet. Som FDIH formulerer det ”findes du ikke på nettet, så findes du ikke – i hvert fald ikke i kundernes bevidsthed”.

Fordelene ved e-handel
Leger du med tanken om, at begynde på en webshop, er det interessant at se på kunders primære årsager til at handle på nettet. FDIHs undersøgelsen viste nemlig, at tid, pris og levering var hovedårsagerne til at handle på nettet. Ud af over 3.300 besvarelser* angav 51 %, at de især handlede på nettet, fordi de kunne handle når de havde tid. Hele 41 % svarede, at varen var billigere end i de fysiske butikker, og 36 % angav, at det var på grund af tidsbesparelsen i det. Bekvemmeligheden i forhold til levering til døren, var angivet i 29 % af besvarelserne. Det er blot nogle af de fordelagtige sider af nethandel.

Skal du have hjælp til digital markedsføring, kan du finde et SEO-bureau i Århus, der kan hjælpe dig.

Udover at du kan give dine kunder mulighed for at handle i din shop mens de sidder i sofaen med deres iPad, har smartphones også gjort deres indtog i nethandlen. I takt med, at de fylder mere og mere i vores hverdag, har de også sat deres aftryk på hvordan der shoppes. Statistik viser, at ca. 30 % af trafikken til en shop kommer fra mobile enheder, og du kender det garanteret; du går på nettet når som helst, og hvor som helst.

Vær blandt de 80 %
Så uanset hvordan vi vender og drejer det, så gælder det om at være til stede på nettet, da brugen af internettet forekommer i 4 ud af 5 handler. Hvad enten det drejer sig om ren nethandel, handel i fysisk butik eller en kombination af de to, kan vi kun opfordre til at gøre dig synlig på nettet – det er her kunderne leder efter dine produkter, og her flertallet af alle handler starter.

Et sted at starte
Kender du vores WebShop? Ellers kan du kvit og frit hente en 30 dages demo, og prøve dig frem. Du kan også prøve vores domænetester, og se om det ønskede domæne er ledigt, det er nemlig altid et rigtig godt sted at starte, hvis du går med tanker om at starte en hjemmeside eller webshop.

Du er meget velkommen til at kontakte vores salgskonsulenter, hvis du har spørgsmål, eller ønsker at høre mere om vores WebShop, eller de andre muligheder du har for at være til stede på nettet. De kan kontaktes på tlf.: 8777 9045 eller salg@dandomain.dk.

* Der var mulighed for at give op til 3 svar, derfor det høje antal besvarelser. FDIHs resultater tager udgangspunkt i i alt 1.372 besvarelser.

Latest posts by DanDomain (see all)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.