’Generation Cloud’ føler sig forsømt i små og mellemstore virksomheder

Generation X, Generation Y, Generation Fucked Up og nu Generation Cloud. Hvad skal vi med alle disse generaliseringer af generationer, som nok til en vis grad er sociologiens svar på dansabel popmusik?

Har du brug for en cloud-baseret kontorløsning? Se vores Office 365 priser her

Uanset prædikatets troværdighed tyder en ny undersøgelse på, at skybaserede tjenester gør stort indtryk på vores forventninger til arbejdsgivernes teknologiske fremsynethed. Undersøgelsen, der er foretaget af Sharp i fem europæiske lande, viser et ’opportunity gap’ mellem medarbejdernes opfattelse af potentialet i skybaserede tjenester og så den faktiske brug på arbejdspladsen.

Bedre samarbejde, større overskud

Undersøgelsen er foretaget blandt medarbejdere i små og mellemstore virksomheder, og halvdelen er af den opfattelse, at øget samarbejde i skyen vil have en direkte og positiv effekt på bundlinjen.

Medarbejderne mener, at vejen til en mere profitabel forretning går gennem skyen, fordi nye muligheder for samarbejde vil have en række fordelagtige effekter i deres hverdag.

  • 55 procent var enten enige eller meget enige i, at øget samarbejde i skyen vil føre til bedre beslutninger.
  • 60 procent var enten enige eller meget enige i, at øget samarbejde i skyen vil føre til bedre kvalitet i resultatet af deres arbejde.
  • 61 procent var enten enige eller meget enige i, at øget samarbejde i skyen vil føre til øget effektivitet.

Blandt de nye muligheder i skyen efterspørger europæiske medarbejdere i små og mellemstore virksomheder ikke mindst integration af mobile enheder. Næsten halvdelen (48 %) mener, de burde have adgang til arbejdsdokumenter fra deres smartphone. Og 46 procent er af den opfattelse, at evnen til at arbejde mobilt er essentielt for deres job. Læs mere om undersøgelsen.

Udviklingen ser ud til at vende

Selv om ’Generation Cloud’ i dag er misfornøjet, så tyder en anden undersøgelse på, at forbedringer ligger (næsten) lige om hjørnet. Amerikanske Gartner, verdens førende it-analysevirksomhed, vurderer at der i 2015 vil komme grundlæggende forandringer i virksomheders brug af skyen.

Undersøgelsen ‘New Developments in the Cloud Office System Market’ viser, at otte procent af de adspurgte virksomheder gjorde brug af en skybaseret Office-løsning i starten af 2013. Det er Gartners estimat, at andelen vil være steget til 33 procent i 2017, og at migreringen for alvor vil tage fart fra starten af 2015.

I 2022 forventer Gartner, at skybasere Office-løsninger vil sidde på 60 procent af det samlede marked, og medarbejdernes adfærd er en vigtig driver. Undersøgelsen viser, at den typiske medarbejder i dag bruger fire forskellige enheder til at tilgå virksomhedens Office-systemer i løbet af en uge. Arbejdscomputer, privat computer, smartphone og tablet. I 2007 anvendte den typisk medarbejder kun én enhed, og det er, ifølge Gartner, ikke mindst et stærkt stigende omfang af ressourcerne til at installere, vedligeholde og opdatere de nødvendige servere og software, der får virksomheder til at vælge skybaserede tjenester.

Bliv klar til ’Generation Cloud’

Kan I se perspektiverne i at spare interne it-ressourcer, og samtidig styrke medarbejdernes mulighed for at arbejde mobilt og effektivt?

Vi tilbyder uforpligtende rådgivning i, hvordan en skybaseret løsning kan tilpasses jeres behov og budget. Vælg blandt andet mellem fire forskellige udgaver af Office 365.

Kontakt en salgskonsulent på tlf.: 87 77 90 45 eller salg@dandomain.dk

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.