Gode leverandøraftaler til din webshop

Leverandør af varer til webshop

Når du starter webshop, kan den største udfordring fra idé til succes være at skaffe leverandører.

Hos DanDomain vil vi gerne inspirere dig. Vi har stor fokus på at støtte danske iværksættere og gøre det lettere at tage springet ud i at starte en webshop. Vi har hjulpet mange private, der ville starte webshop ved siden af deres fuldtidsarbejde, men vi har også skabt særdeles positive oplevelser blandt lokale butikker, der ønskede at supplere deres forretning med en webshop.

For at inspirere dig og hjælpe dig på rette vej, får du her et par konkrete råd til, hvordan du skaffer leverandøraftaler.  

Produktidé kommer før leverandør

Inden du kan finde en leverandør, skal du have besluttet, hvad du vil sælge. Her skal du helst have planlagt, hvordan dit produktsortiment skal sammensættes. Når du har en klar plan for, hvad din webshop skal beskæftige sig med, vil du kunne præsentere leverandøren for hele dit koncept med både stolthed og sikkerhed i stemmen.

Få inspiration med vores indlæg “Start webshop – Hvad skal jeg sælge?

Når dit produktsortiment er gennemtænkt, kan du tage stilling til, hvilken type leverandør du har brug for. Er der behov for en dansk leverandør? Eller er der tale om produkter, der skal leveres af flere forskellige leverandører? Samtidig skal du tage stilling til, om webshoppens koncept er baseret på billige priser eller høj kvalitet og mærkevarer.  

At skaffe gode leverandører af kendte brands

Som nystartet kan du ikke forvente at få de bedste mærker med i dit produktsortiment fra start af (med mindre du allerede har gode kontaktforbindelser).

Sæt derfor ikke dine forventninger for højt. Det handler om, at du først og fremmeste skal opbygge dit eget brand, så de store kendte mærker får øjnene op for din webshop og kan se potentialet i din forretning.

Når du skal opbygge en webshop, er det derfor en god idé at starte med at tage kontakt til de mindre kendte brands, da de ofte er mere tilbøjelige til at indgå små leverandøraftaler med en nystartet webshop, der endnu ikke har opbygget en kundedatabase. I takt med at din webshop udvikler sig med tiden, kan du løbende kontakte de mere kendte mærker og referere til andre gode aftaler du har på andre mærker.

Og så er det bare med at komme i gang med at søge på Google. Undersøg alle dine potentielle leverandører grundigt. Virker de seriøse og troværdige?  

Sådan kontakter du leverandørerne

Første regel:

Du skal ringe, ikke sende e-mails!

Der er ikke mange, der bryder sig om at ringe rundt til alle mulige tilfældige. Men hvad er det værste, der kan ske?

Én ting er i hvert fald helt sikkert … Du vil meget hurtigere få en tættere forbindelse til den enkelte leverandør, når du ringer. Og du vil også meget lettere kunne få aftalen hjem, når de kan høre din entusiasme i stemmen, mens du fortæller om din nye forretning.

For hvad nytter det, hvis du har fået den perfekte idé til en webshop, der har kæmpe potentiale, men du tør ikke ringe ud og forhandle og aftale gode priser? Du kan jo højest få et nej. Og jo flere gange du gør det, des mere sikker vil du blive i din sag.  

Anden regel:

Du skal sælge webshoppen til leverandøren!

Når du skal skaffe en god leverandøraftale, bør du lave lidt forarbejde, inden du ringer. Du har nok kun 5 minutter til at vække leverandørens interesse, og her skal du lave lidt omvendt tankegang:

  • Hvordan kan min webshop supplere deres brand?
  • Hvordan kan jeg fremhæve deres brand og give dem eksponering?
  • Kan de se potentialet i min webshop?

Det handler om, at du kan præsentere din webshop professionelt og give dem indblik i dit ambitionsniveau. Det kan i nogle tilfælde være nødvendigt allerede nu at have en webshop klar til fremvisning, hvor du har oprettet et par test-produkter og købt professionelle billeder til designet – Det hjælper din leverandør til at forestille sig, at deres produkter vil få succes hos dig.  

Tredje regel:

Et bredt vareudvalg kan være afgørende!

De fleste leverandører vil stille krav til, hvor meget du skal omsætte for, hvor mange varer du minimum skal købe, eller hvor mange penge du skal købe for. Når du skal starte din første webshop, kan du sagtens være ærlig og sige, at du ikke kan garantere, hvor meget du kommer til at sælge for, netop fordi du er i startfasen.

Det vigtigste er, at du ikke køber dig fattig i et kæmpe varelager. Vi anbefaler, at du prioriterer at have et stort vareudvalg på din webshop, da det øger chancen for et salg, både fordi der er mere at vælge mellem, men også fordi det får din nye webshop til at fremstå mere professionel. Kræver din leverandør at du som minimum skal købe 50 – 100 stk. af hvert produkt, kan du informere dem om, at du bliver en seriøs spiller på markedet, men her i starten har du mere brug for at få et bredt vareudvalg hjem og ikke et stort varelager af hvert produkt.

Et lille ekstra tip: Når du har fået din webshop online, er det af stor betydning, hvis du kan få dine leverandører til at linke til din webshop fra deres hjemmeside. Disse leverandørlinks hjælper din webshop til bedre placeringer i søgemaskiner, da det er troværdige sider, der linker til din nye webshop.  

Start webshop med en leverandør i Kina

Hos DanDomain har vi flere webshops, der indkøber deres varer fra Kina gennem store importører som alibaba.com og aliexpress.com. Hvis ikke du har krav til, at det skal være kendte brands, kan du med fordel indkøbe dine varer herigennem, da disse portaler samler mange forskellige kinesiske leverandører ét sted, og til gengæld kan du føle dig tryg, da betalingen og leveringsgarantien går gennem portalen frem for gennem den enkelte leverandør.

Prøv dig lidt frem og bestil forskellige varer hjem i mindre partier, så du er sikker på, at kvaliteten er i top. Særligt tøj fra Kina kan være problematisk i forhold til den europæiske kvalitet og standardstørrelser, hvorfor det er vigtigt, at du tester produktet inden det store vareparti bestilles.

– Prøv DanDomain Webshop gratis i 30 dage.

Er du klar til at gå i gang med selve webshoppen? Start din webshop hos DanDomain og få alt inkluderet fra start af.

Anne Nørgaard

Praktikant inden for HR og Marketing at DanDomain A/S
Jeg er kommunikationsstuderende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Mine primære opgaver er at lave content til vores blogs, sociale medier, events og lign.
Anne Nørgaard

Anne Nørgaard

Jeg er kommunikationsstuderende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Mine primære opgaver er at lave content til vores blogs, sociale medier, events og lign.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.