Google Analytics GDPR data

Dine fordele, som kunde hos DanDomain:

Hos DanDomain har vi et stort netværk af certificerede DanDomain partnere. Sammen styrker vi din forretning. Dertil får vi løbende nye gæsteindlæg her på bloggen, hvor du får lærerige tips til din forretning.

 

Gæsteindlæg af Henrik Leth
Vi vil gerne byde velkommen til dagens gæsteblogger:



Henrik Leth,
webshop.partners.dk

Henrik Leth beskæftiger sig til dagligt med online markedsføring i et sprog, som alle forstår. Lad dig inspirere af dagens gæsteindlæg, og bliv klogere på data i Google Analytics som følge af GDPR-reglerne.

Rigtig god læselyst!

 


Gæsteindlæg

Måske mister du Google Analytics-data på fredag

Som det nok ikke kan overraske nogen, træder den nye persondataforordning (GDPR) i kraft på næste fredag d. 25. maj 2018. Der er rigtig mange ting, du skal tage hensyn til og udfylde som webshopejer, og det er let at miste overblikket.

Derfor kan en ændring i Google Analytics sagtens smutte i skyndingen, men det kan i værste fald få alvorlige konsekvenser.

Google Analytics indfører fredag d. 25. maj en standard dataopbevaringsperiode, som angiver hvor længe bruger- og hændelsesdata gemmes. Som udgangspunkt er denne periode sat til 26 måneder. Det betyder, at hvis du ikke foretager dig noget, vil data, der er mere end 26 måneder gammel, blive slettet på næste fredag.

Hvis du har haft din webshop i mindre end 2 år, eller hvis aldrig ønsker at benytte dig af nedenstående definition af hvilke data der slettes, behøver du ikke at foretage dig yderligere.

 

Google Analytics GDPR ændringer – Sådan gør du

Det er faktisk let at skifte indstillingen, så du aldrig kommer til at miste data.

På din Google Analytics konto  skal du fortælle, at du ikke vil have, at data opbevaringsperioden skal udløbe. Det gør du på denne måde:

  1. Åben din Google Analytics konto
  2. Vælg administration
  3. Vælg sporingsoplysninger (i midterste række under Ejendom)
  4. Vælg Dataopbevaring
  5. Sæt udløbet til ”Udløber ikke automatisk”
  6. Gem

 

Nu udløber din dataopbevaring aldrig, og data slettes ikke.

Hvis du gerne vil læse Google’s fulde dokumentation omkring ændringen, kan den læses her: https://support.google.com/analytics/answer/7667196?authuser=1

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på mail@webshop.partners.

Mvh
Webshop.Partners
Henrik K. Leth

 

Links:
Google Analytics: Opbevaring af data hos Google
Google AdWords kontaktperson og ansvarlig
Google Ads: Tillæg vedr. opbevaring af data hos Google

DanDomain GDPR:
DanDomain guide: Sådan sikrer du at kunden giver samtykke 
Få styr på GDPR part 1 – det juridiske perspektiv
Få styr på GDPR part 2 – den praktiske vinkel
GDPR tjekliste fra DanDomain


Swipe & Buy
Få en glidende og mere ‘app-agtig’ shoppingoplevelse.
En banebrydende måde at handle på fra mobilen.

http://dandomain.link/swipe-and-buy
Webshop mobil app

Kathrine Svendsen

Kathrine Svendsen

E-handelsspecialist & marketing koordinator at DanDomain A/S
Jeg berører alle områder indenfor e-handel og online markedsføring. Hos DanDomain arbejder jeg bl.a. med kampagner, strategiske samarbejdspartnere, eventkoordinering m.m.
"Dedikeret, kreativ og resultatorienteret"
Kathrine Svendsen

Kathrine Svendsen

Jeg berører alle områder indenfor e-handel og online markedsføring. Hos DanDomain arbejder jeg bl.a. med kampagner, strategiske samarbejdspartnere, eventkoordinering m.m. "Dedikeret, kreativ og resultatorienteret"

2 tanker om “Google Analytics GDPR data

  • 23. maj 2018 at 12:57
    Permalink

    Hej Henrik
    Er det korrekt at : nulstil ved ny aktivitet : skal stå på : “FRA” inden man klikker på GEM ?

    Svar
    • 24. maj 2018 at 08:21
      Permalink

      Hej John.

      Når perioden er sat til “udløber aldrig”, har det ingen betydning hvordan “Nulstil ved ny aktivitet” står.
      Det fungerer på denne måde:
      Hvis du har sat dataopbevaringsperioden til f.eks. 26 måneder, og har slået “nulstil” funktionen til, vil Google Analytics automatisk lave en ny 26 måneders periode hver gang der tilføres data til Analytics (i princippet hver dag), så du altid har præcis 26 måneders historik, og løbende får slettet data der er ældre end 26 måneder.
      Men hvis du har valgt ikke at slette nogen data, har funktionen ingen virkning.
      Jeg havde slået den fra i det screenshot jeg havde lavet, men egentlig betyder det ingenting hvordan den står.
      Håber det er svar nok – Ellers er du velkommen til at tage fat i mig 🙂

      Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.