Google sætter pris på billedbeskrivelser

I din shop har du mulighed for at tilføje en tekstbeskrivelse til dine billeder. Rigtig mange vælger ikke at benytte denne mulighed, hvilket er en spildt mulighed for at påvirke Google på endnu en parameter. Google elsker nemlig, når du kan komme med så mange brugbare informationer som muligt, og derfor bliver du belønnet. ALT Tag eller alternativ tekst er en glimrende mulighed for at få lidt ekstra kredit hos Google, så du kan få en højere placering i søgeresultaterne.

Google kan ikke se, hvad der er på billeder – fortæl dem det

ALT Tag er bestemt ikke nyt, men der er alt for få shopejere, der bruger det. Derfor kan du passende distancere dig fra dine konkurrenter og bruge de ekstra sekunder, det tager at tilføje en billedbeskrivelse til dine billeder. Google, og for den sags skyld andre søgemaskiner, kan ikke se, hvad der er på dine billeder. Hjælp dem og dine potentielle kunder på vej ved at skrive lidt om, hvad der er på billedet og scor ekstra point på SEO-kontoen. Stort set alle shops har denne funktion – også en DanDomain Webshop.

tekst

ALT Tags eller Alt tekst ser sådan ud i din DanDomain shop

Opnå en højere score med ALT Tags

Når du indsætter billeder i din shop, skal du bare huske at udnytte ALT Tag funktionen, da fx Google bruger teksten til at finde ud af, hvad der er på billedet. Selvom du bruger ALT Tags korrekt, påvirker det ikke Google ret meget direkte. Men samlet set er det med til at øge din shops styrke med en højere score.

Der er mange, der søger via Googles billedsøgning, og det kan du lige så godt udnytte. Har du lavet SEO på din shop med alt, hvad det indebærer af linkbuilding, unikke tekster og meget andet, men glemmer at tilføje en beskrivelse til dine billeder, vil du måske miste kunder på Googles billedsøgning. Brug derfor ALT Tag – det er helt gratis og tager kun et øjeblik. Har du mange billeder, tager det mange øjeblikke. Til gengæld kan det tjene dig mange flere penge. Godt givet ud? Det tror jeg nok!

Som fx herunder;

skrædderi i århus

Husk at ændre overførte billeder

Når du overfører billeder fra et kamera eller en smartphone, har billedet typisk et eller andet filnavn, som ikke fortæller noget som helst om, hvad der er på billedet. Søgemaskinerne kan ikke bruge informationen til noget. Det kan de derimod, hvis du lige husker at give filen et sigende navn som fx blå herreshorts. Mere relevant info vil øge dine chancer for at blive fundet på Google og de andre. Synlighed og online tilstedeværelse kan være lig med øget indtjening og et større smil, når regnskabet gøres op.

Tjek om du mangler ALT Tags med Screaming Frog

Har du tilføjet ALT Tags, men er du i tvivl, om du har fået alle med, kan du screene din side med Screaming Frog. Det er ganske gratis.

Har du ikke en webshop? Opret gratis webshop og prøv gratis i 30 dage.

Dennis Wormark Larsen

Content Manager at DanDomain
34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.
Dennis Wormark Larsen

Latest posts by Dennis Wormark Larsen (see all)

Dennis Wormark Larsen

34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.

6 meninger om “Google sætter pris på billedbeskrivelser

 • 4. oktober 2016 kl. 14:44
  Permalink

  Sjovt at de kommentarer man indsender ikke kommer på, men det var jo også kritik.

  Besvar
  • 4. oktober 2016 kl. 18:42
   Permalink

   Hej Ole

   Jeg har ikke slettet nogle kommentarer med vilje. Men der kan være sket noget, da vi har flyttet alt vores content her til den nye blog.
   Du skal være velkommen til at komme med det igen. Kritik er som regel brugbart.

   Mvh
   Dennis

   Besvar
  • 17. oktober 2016 kl. 06:58
   Permalink

   Super fedt, Rosa. Man kan jo lige så godt danse efter Googles fløjte, hvis man vil lave nogle dollars 🙂

   Hav en fantastisk dag!

   Mvh
   Dennis

   Besvar
 • 6. april 2017 kl. 07:59
  Permalink

  Tak for et super informativt indlæg. Spændende læsning – jeg har en opgave at gå i gang med nu:-)

  Besvar
  • 7. april 2017 kl. 17:55
   Permalink

   Hej Lene

   Det er jeg glad for at høre 🙂
   Vi må jo gøre, hvad vi kan for at hjælpe Google godt på vej, så vi kan få nogle gode placeringer = mere trafik = flere kunder = større omsætning.

   Rigtig god weekend til dig.

   Mvh Dennis

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.