Google viser sin domænekreativitet

Selskabet “Alphabet” er det nye moderselskab for Google. Et firma, der er oprettet af Google selv, og som har til formål at samle mange af Googles datterselskaber under ét. Google har i denne forbindelse valgt at repræsentere dette historiske skift via hjemmesiden ABC.XYZ og stadfæster endnu engang, at de nye domænetyper er noget, som man fra Googles side har valgt at prioritere.

Udbyderen af .XYZ hævder selv, at deres nye domænetype er et internationalt og attraktiv alternativ til det populære .COM. Det er en universel og let tilgængelig domænetype, som er åben for alle verden over.

Find dit domænenavn her

Nogen har udtrykt forundring over, at Google ikke har valgt at benytte sig at ALPHABET.COM, men netop ved denne lancering har valgt at benytte sig af de her nye, genkendelige og kortere alternativer til .COM-domæner. Spekulationer som: “Er vi på vej væk fra den traditionelle tænkemåde, der dikterer, at “man_da _skal_ have .COM-domænet for at være med på beatet og: “Understøttes teorien nu, om at det egentlig ikke som tidligere er så essentielt at have .COM-domænet for at kunne udbrede sit brand internationalt”, er teorier og spørgsmål, der opstod, da Google selv ansøgte over 100 af de nye domænetyper, herunder blandt mange .GOOGLE, .YOUTUBE, .APP og .SITE. Der er ikke nogen tvivl om, at de nye domænetyper er kommet for at blive, og at virksomheder i dag bestemt bør have disse med i deres overvejelser, når de planlægger domænestrategier nu og fremover. Læs mere om domænestrategi.

Går altid egne veje

Der hersker vist ingen tvivl om, at Google er en gigantisk stormagt på IT-markedet, og at virksomheden er toneangivende inden for næsten alt, de foretager sig. Alle øjne og ører er åbne, når Google foretager sig noget nyt. Og med god grund.

Hvis du går ind på ABC.XYZ, kan du se, hvad den ene af Googles ejere, Larry Page, har skrevet om Googles nye omstrukturering:

G is for Google. As Sergey (red. Sergey Brin, medejer af Google) and I wrote in the original founders letter 11 years ago, “Google is not a conventional company. We do not intend to become one.”

Oversat betyder det: G står for Google. Som Sergey og jeg skrev i det originale grundlæggerbrev for 11 år siden, “Google er ikke et konventionelt firma. Vi agter ikke at blive et.”

goo

Med den udmelding på deres nye site viser Google tydeligt, at de går deres egne veje. Registrering af ABC.XYZ til deres nye moderselskab viser også, at det er tid til at undersøge nye og spændende muligheder, udfordre kreativiteten og tænke de nye domænetyper endnu mere ind, når der søges nye navne til hjemmesider. Der er mange muligheder og kombinationer, da der frigives masser af domænetyper hele tiden. Ud over domænetypen .XYZ valgte Google også at købe 200 andre til deres nye moderskib, Alphabet.

Vi har forhandlet os frem til en rigtig god pris, så du lige nu får .XYZ-domæner til kr. 0,- i oprettelse og kr. 39,- i årsafgift her hos DanDomain.

Se om dit domæne er ledigt

Dennis Wormark Larsen

Content Manager at DanDomain
34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.
Dennis Wormark Larsen

Latest posts by Dennis Wormark Larsen (see all)

Dennis Wormark Larsen

34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.