“Hun blev erklæret for ”terminal” og bogstaveligt talt sendt hjem for at dø”

Vi samler ind til Knæk Cancer helt frem til fredag den 23. kl. 15.00. Du kan bidrage til den gode sag ved at købe udvalgte produkter, som du finder på dandomain.dk

Nu skal det handle om, hvorfor vi gør det.

Vi kender det alle sammen. Det der med de alvorlige ting. Det sker kun for naboen.

Faktum er, at det gør det også, men det kan også sagtens ske for dig selv. Kræft er en sygdom, som rammer så mange af os, så statistisk set vil de fleste husstande blive ramt på den ene eller den anden måde. Selvom der bliver gjort meget for at opdage sygdommen i god tid, hvilket øger muligheden for helbredelse, er der rigtig mange faktorer, der spiller ind.

Flere her hos DanDomain skriver til mig, at de gerne vil fortælle deres historie og deres grund til, hvorfor det lægger dem meget på sinde at samle ind til Knæk Cancer.

En morgen ligger der en ny e-mail i min indbakke. En rørende fortælling af Margit Birch Maravelakis, som er regnskabsassistent her i firmaet. Hun skriver til mig:

“Jeg mistede min mor til sygdommen d. 3.marts 2014. Hun blev 67 år gammel. Min mor, Bente, var den slags person, som ingen kunne sige et ondt ord om. Jeg sagde altid, at hun var som taget ud af en Morten Korch film, for hun var så ærlig og venlig, og hun tænkte altid på andre før sig selv. Vores familie led et stort tab, da vi mistede hende, og vi savner hende hver eneste dag. Der gik 15 måneder fra, da hun fik konstateret kræft, til hun døde i en hospitalsseng hjemme i spisestuen i mine forældres hjem. 

Hun blev behandlet med både kemoterapi og stråler, men hendes kræftknude voksede til trods for behandlingen, og efter en månedlang hospitalsindlæggelse, hvor min mor fik en psykose, og slet ikke var til at kende igen, blev hun udskrevet med beskeden om, at man ikke kunne gøre mere. Hun blev erklæret for ”terminal” og bogstaveligt talt sendt hjem for at dø”.

Bad om aktiv dødshjælp

Her i Danmark er det som bekendt ikke tilladt at udøve aktiv dødshjælp, selvom den døende virkelig ønsker det. Derfor er det også en hård stund, som Margit og familien går i møde.

“Inden længe blev hun sengeliggende. Min far og faster og tante tog orlov, og de skiftedes til at passe hende, så hun aldrig var alene mellem de mange daglige besøg fra hjemmehjælpere og sygeplejesker. Mængden af smertestillende medicin blev støt og roligt sat op. Da der ikke var nogen behandling, gjaldt det udelukkende om at forsøge at holde hende smertedækket.  På trods heraf havde min mor så mange smerter, at hun skreg, når hjemmehjælperne skulle vende hende for at vaske hende eller skifte ble eller kateter.

Min mor tryglede min far om at hjælpe hende til at dø. Hun kunne ikke længere holde smerterne ud. Hun fik ved en enkelt lejlighed fat i en saks og forsøgte selv at skære sine pulsårer i håndleddet over”.

De sidste dage

Jeg læser hele e-mailen fra Margit med en klump i halsen. Især det stykke, hvor de siger farvel til hendes mor. Jeg lader det derfor stå, som hun beskriver det.

“Den 3. marts 2014 sent om aftenen, kyssede min far sin kone gennem 43 år godnat. Han sagde til hende at hun gerne måtte give slip. At det var OK, og at vi nok skulle klare os, og passe på hinanden.

Få minutter senere gav min mor slip, og fik fred.

At miste et nært familiemedlem, eller ven til en alvorlig sygdom vil sætte sine spor uanset omstændighederne.

Jeg har sendt mange kærlige tanker til de sygeplejesker og hjemmehjælpere, som hver dag kom og puslede om min mor, talte med hende og stod omkring hendes seng sammen med os og bare græd til lyden af min mors smukke stemme fra en kirkekoncert, hun havde sunget til”.

Jeg støtter Knæk Cancer fordi…

Det er utroligt vigtigt, at vi støtter op om forskning, der kan føre til helbredelse af så frygtelig en sygdom, som kræft er. Der er altid brug for ekstra midler til formålet. De fleste af os har på den ene eller anden måde været i berøring med kræft, og vi vil gerne hjælpe. Kræftens bekæmpelse er gode til at fortælle, hvad de bruger pengene til, så vi kan se, at der sker noget på området, og det gør der heldigvis. Det er klart, at man får ekstra fokus på problemet, når man mister nogen til sygdommen, og man ønsker endnu mere at hjælpe og støtte.

“Personligt støtter jeg Knæk Cancer via tiltaget ”The Walks” på min arbejdsplads. Jeg har også støttet med pengebeløb, og via min personligt ejede virksomhed var jeg sidste år med til at sponsorere en sommerfest for Familier med Kræftramte Børn’s sommerfest, som var blevet sparet væk.

Det bringer ikke min mor tilbage, men jeg kan hjælpe andre og måske være med til at ændre på den forfærdelige statistik, som lige nu fortæller mig, at mindst én fra min husstand, altså enten min mand, jeg selv, eller ét af vore tre børn vil blive ramt af kræft”, slutter Margit Birch Maravelakis.

Vi takker Margit for hendes historie, som jeg personligt ved, ikke har været nem at skrive. Samtidig håber vi, at hendes historie kan hjælpe til, at andre vil give et bidrag.

Indtil videre har DanDomains kunder samlet kr. 9.045,- ind.

Fortsæt endelig i den sags tjeneste.

Opret domæne hos DanDomain og dk hostmaster

Dennis Wormark Larsen

Content Manager at DanDomain
34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.
Dennis Wormark Larsen

Latest posts by Dennis Wormark Larsen (see all)

Dennis Wormark Larsen

34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.