StartUp

Hvad koster det at starte webshop?

Overvejer du at starte din egen webshop? Vi har lavet en oversigt over, hvilke udgifter du skal tænke ind, hvis du vil åbne en webshop. Både hvilke udgifter du har under opstarten og de løbende udgifter til drift og vedligeholdelse.


Hvad koster det at starte webshop? Her samler vi alle forventede udgifter.

Vi kommer bl.a. omkring:

 • Hvad koster en webshop løsning?
 • Hvad koster en betalings-/indløsningsaftale?
 • Hvad koster en fragtaftale?
 • Og meget mere.

Vi inkluderer ikke udgifter til vareindkøb og lager, da det varierer meget alt efter, hvad du sælger i din webshop. 

Hvad koster en webshop løsning?

Skal du i gang med at starte webshop – og har du ikke de store erfaringer eller tiden til at kode – vil vi klart anbefale en hosted shop.

Fordelen ved en hosted shop er, at supporthjælp, løbende vedligeholdelse og videreudvikling, sikkerhedsopdateringer & hosting er inkluderet i prisen.

Hos DanDomain kan du starte din egen webshop fra 199,- kr./md. ekskl. moms. Og du kan endda få den første måned gratis, hvis du henter en demo.

Udover selve webshopplatformen skal du have et domæne, hvor din webshop kan findes. Hvis du ikke allerede har et domæne, kan du tilkøbe et .dk-domæne for 19,- kr./årligt – og 0,- kr. i oprettelse.

Når du har fået dit domæne, bør du også få en mailløsning, så du kan opsætte og sende professionelle mails i stil med “support@navnet-på-din-webshop.dk”. Priserne for en mailløsning starter ved 10,- pr. md.

Start webshop >> Læs mere om hvordan du starter din egen webshop

Hos DanDomain leverer vi hvert år mange hundrede webshops til både nystartede og veletablerede virksomheder, der vil sælge varer på nettet. Faktisk er der i alt +6000 DanDomain webshops i Danmark og norden. Starter du webshop hos os, bliver du dermed en del af en stor familie og e-handelsfællesskab.

Hvad koster et flot design?

En anden klar fordel ved en hosted / closed source shop er, at du ikke behøver kunne kode for at lave en flot webshop.

Som regel kan du i stedet vælge mellem en række designs, som du kan tilpasse til dit udtryk.

Det samme gør sig gældende ved DanDomains Webshop. Vi tilbyder massevis af skabeloner – både gratis og premium, som du kan vælge i mellem og ændre lidt på, så de passer til din webshops udseende.

Du kan fint starte med et gratis design. Men et gratis design er typisk begrænset i sit udseende og funktionalitet – deraf prisen.

Vil du kunne ændre flere ting i designet og tilpasse det yderligere for at matche lige præcis dine designønsker, anbefaler vi et premium design. De koster fra 1.999,-.

Se alle vores webshopdesigns her >>

Hvad koster en betalingsaftale/indløsningsaftale?

Prisen på en betalingsaftale (også kaldet indløsningsaftale) varierer, afhængigt af hvilken indløser du vælger. Hos os kan du f.eks. vælge mellem Nets, Clearhaus, Bambora og Swedbank. Læs mere om indløsere og hvordan du ansøger her.

I forhold til valget af indløser skal du være opmærksom på, hvilke betalingskort du gerne vil kunne tage imod i din forretning.

Skal folk kunne betale med f.eks. Dankort, er det kun Nets, der tilbyder dette. Men det gør det også svært at have internationale kunder, da det f.eks. kun er danskere, der typisk har et Dankort.

Er målgruppen for din shop både nationale og internationale kunder, kan du overveje at bruge en indløser, som tilbyder betalingskort som Mastercard og Visa, f.eks. Clearhaus.

Lad os lave et eksempel: 

Du har fået en ordre på 299 kr. og bruger Clearhaus som indløser, som tager 1,35% af beløbet.  

Regnestykket for indløsningsaftalen med Clearhaus: 
1,35% ud af 299 kr. = 4,0365 kr. 

299 kr. - 4,0365 kr.  = 294,963 kr.  

Du har altså 294,963 kr. tilbage, når du har betalt for din indløsningsaftale, hvis du bruger Clearhaus. 

Hvad koster et betalingssystem?

Vi anbefaler OnPay til alle nye webshops. OnPay er et betalingssystem, som gør, at du kan modtage kortbetalinger over nettet – enkelt og sikkert.

Du kan få vores "Start-up"-pakke til 0 kr. + 1 kr. pr. transaktion, hvis du har maks. 100 transaktioner pr. måned. Med OnPay får du nu også Apple Pay og Google Pay med som betalingsmulighed helt gratis.

Du kan læse mere om priserne her >>

Du kan desuden tilkoble MobilePay som betalingsmulighed for 49,- pr. md. ekskl. moms + 1,- pr. transaktion (det kræver ingen ekstra indløsningsaftale).

Ved at tilbyde MobilePay som betalingsmulighed gør du det nemt for dine besøgende at købe på din side direkte fra mobilen. Det kan være en fordel, da rigtig mange besøgende i dag kommer fra mobilen.

Lad os tage fat i eksemplet igen:  

Efter betaling på 1,35% af ordrens beløb til indløseren Clearhaus, så har du med en ordre på 299 kr. i alt 294,96 kr. tilbage. Af det beløb skal du så betale 1 kr. til OnPay betalingssystem i transaktion, hvis du har vores gratis pakke, hvor du udelukkende betaler for transaktionerne. Du ender dermed med at have 293,96 kr. tilbage, når du har betalt for indløsning og betalingssystem.

Hvad koster en fragtaftale?

Prisen på en fragtaftale afhænger af forskellige ting:

 • Størrelsen af de pakker du vil sende
 • Mængden af pakker du vil sende
 • Hvilke områder i landet, du vil sende til (levering til øer uden forbindelse koster f.eks. typisk mere)
 • Hvilket fragtfirma du vælger at indgå aftale med

Som nystartet webshop sender du forventeligt ikke den største mængder pakker pr. måned – ikke endnu i hvert fald.

Til en start kan det derfor være en fordel at gå efter en såkaldt rammeaftale, som gælder alle, og som er forhandlet på forhånd. 

Hos DanDomain har vi en fordelsaftale med GLS. Ring til os på telefon 87 77 90 45, hvis du vil høre mere.

Alternativt kan du naturligvis altid selv forhandle en aftale på plads med det fragtfirma, du ønsker at indgå aftale med. 

Hvad koster et regnskabssystem?

Det kan være en god idé at overveje et regnskabssystem allerede fra starten af til at holde styr på finanserne og sikre hurtigere bogføring.

Der findes mange forskellige regnskabssystemer, og valget afhænger af størrelsen af virksomheden. Du kan f.eks. tage et kig på:

 • Dinero
 • Billy
 • E-conomic
 • Uniconta

Find vores apps her >>

Nogle af programmerne er gratis for start-ups, men selve integrationen koster fra 69,- pr. md. ekskl. moms. Derudover kommer prisen for selve regnskabssystemet.

Hvilke øvrige apps anbefaler vi? Og hvad koster de?

Når du starter webshop, er der en række apps, vi anbefaler, at du tilkøber.

Nyhedsbrevssystem (f.eks. Heyloyalty): Det kan være en god idé allerede fra starten af at indsamle e-mailadresser, som du kan bruge til at sende nyhedsbreve. Heyloyalty er et dansk nyhedsbrevssystem, som er integreret med DanDomain Webshop, og det koster fra 0,-

Salgsbooster: Som navnet antyder, kan denne app booste dit salg. Den fungerer således, at den viser, hvad dine kunder køber, hvilket motiverer dine besøgende til at købe og skaber lidt og dynamik på din webshop. Den koster 1.999,- pr. template.

Find disse apps - og mange flere - i vores appstore >>

Glem ikke tiden…

En vigtig ressource du ikke må glemme i alt det her pris-snak, er tid. Du skal forvente, at det kommer til at kræve masser af tid i opstartsfasen, bl.a. i forhold til at:

 • Sætte alt op
 • Finde et design og tilpasse det
 • Lave aftaler (betalings- og fragtaftaler)
 • Skaffe og opsætte relevante apps
 • Oprette varer
 • Osv.

Vores erfaring siger f.eks., at det tager ca. 7 minutter at oprette en vare. Så kan du selv “budgettere” med, hvor lang tid det vil tage dig at oprette hele dit produktkatalog.

Hvilke udgifter vil du læse om?

Vi håber, at dette blogindlæg kunne hjælpe dig med at give lidt overblik over, hvilke udgifter du kan forvente, når du starter en webshop.

Er der nogle udgifter, vi har glemt, som du godt kunne tænke dig at læse om?

Smid en kommentar, og så opdaterer vi løbende blogindlægget med de priser, I ønsker at vide mere om.

DanDomain-book-et-onlinemoede


Prøv en webshop gratis

Er du klar til at prøve en webshop, får du 30 dages gratis prøveperiode: Prøv gratis i 30 dage her >>

Har du spørgsmål? Smid gerne en kommentar.

Lignende indlæg