Blog

Hvordan laver man en hjemmeside?

Skrevet af: Rikke Toft Rønn
13. marts 2024

1. Find domænenavn

Som det første skal du købe et domæne. Domænenavnet er det, du skriver for at komme ind på din hjemmeside – din adresse. Altså ”www.navnet-på-din-hjemmeside.dk” eksempelvis.

 

Læs mere, om det bedste sted at købe et domæne, her.

 

Når du køber et domæne, skal du udover selve navnet tænke over endelsen: 

  • Vælg .dk-endelsen, hvis din hjemmeside er dansk og henvender sig til danskere.

  • Vælg .com eller .eu, hvis du i stedet henvender dig til et internationalt publikum.

  • Vælg .blog, hvis du vil skille dig lidt ud.

 Se de mange mulige domæneendelser her.

 
 

2. Køb webhotel

Ingen hjemmeside uden et webhotel. For at få din hjemmeside online, så du rent faktisk kan få besøgende ind på din side, så skal du have et webhotel.

 

Overvej at købe dit webhotel det samme sted, som du køber dit domæne – på den måde slipper du for at have dine produkter spredt hos flere udbydere, hvilket er en stor fordel i forhold til blandt andet support.

 

Køber du dit webhotel hos en hostingudbyder, som f.eks. Dandomain, sørger vi for både teknik, opdateringer og oppetid, så du i stedet kan fokusere på det, du er bedst til.

 

Se 6 gode grunde til at vælge et webhotel fra Dandomain her.


 

3. Opret hjemmeside 

Du har nu et domæne og et webhotel. Så langt, så godt.

 

Nu gælder det selve opbygningen og designet af din hjemmeside. Her findes der overordnet 2 muligheder:

  1. Du kan kode den selv helt fra bunden. 

  2. Du kan købe et program, som andre allerede har kodet for dig, så du kan fokusere på indholdet.

Hvis du ikke er til den helt avancerede mulighed, kan du i stedet benytte dig af mulighed 2.

 

Du kan med fordel tage et kig på vores hjemmesideprogram, hvor du nemt og enkelt kan lave din egen flotte hjemmeside - helt uden at kode.

OBS: Vælger du hjemmesideprogrammet er webhotel inkluderet. Du skal derfor ikke tilkøbe særskilt webhotel. 

 

Du kan hente en gratis prøveversion i 30 dage.

 
 

4. Vælg det rigtige design

Uanset om du ønsker at benytte et CMS eller et hjemmesideprogram, kan du hos Dandomain selv bestemme, om du vil starte din hjemmeside på en tom side eller benytte dig af en skabelon.

Dandomain har massevis af skræddersyede, gratis skabeloner at vælge i mellem, som du kan tage udgangspunkt i.

 
 

5. Tilpas din hjemmeside

Selvom du tager udgangspunkt i én af vores skabeloner, har du stadig mulighed for at gøre din hjemmeside til helt din egen. Du kan indsætte tekst, billeder, video, animationer og meget mere – alt sammen uden at kode en eneste linje vel at mærke.

 

Med Hjemmesideprogrammet kan du oprette, tilpasse og publicere din hjemmeside, uanset om du arbejder fra computer, tablet eller mobiltelefon.

 

Læs mere om hvor enkelt hjemmesideprogrammet er her, og prøv 30 dage gratis. 


 

6. Ny hjemmeside- tjek!

Efter at have personaliseret din hjemmeside, er du nu klar til det sidste step: at byde de besøgende velkommen på din helt nye hjemmeside!

 

Men bare rolig, du kan selvfølgelig stadig rette og tilføje, som du måtte ønske det, selvom du har offentliggjort din hjemmeside.

 

Psst… Som Dandomain kunde kan du gratis deltage i et hav af kurser – se hvilke her, og kom godt ud over stepperne. 

 

 

hvordan-laver-man-en-hjemmeside

 

Hvordan vælger jeg den rette hjemmeside?

Der findes mange forskellige udbydere af hjemmesider, men groft sagt kan man inddele dem i tre kategorier, alt efter hvor øvet du er i at lave din egen hjemmeside:

1. Avanceret (kod selv)
2. Let øvet (CMS f.eks. WordPress eller WooCommerce)
3. Begynder (hjemmesideprogram  f.eks. Dandomain)

 

Vi gennemgår mulighederne nedenfor

 

Kod selv
(avanceret)

Har du masser af tid og gåpåmod, kan du med tiden lære at kode selv og blive gode venner med HTML, PHP og CSS for blot at nævne nogle få af de begreber, der ligger bag en hjemmeside. Kan du selv kode, har du utallige muligheder for at indrette din hjemmeside lige efter dit eget hoved, men de fleste har brug for hjælp til denne del.
 
Vælger du at kode selv, skal du blot bruge et program til at kode i samt et webhotel og et domæne. Du kan se priser på webhotel her, og på domæner her, så det er den billigste måde at drifte en hjemmeside på. Men altså også den klart sværeste og krævende, der kræver både interessen for og evnen til at kode.
 
 
CMS (f.eks. WordPress)

(let øvet)

Er du ikke helt afskrækket over selv at skulle lave lidt på din egen hjemmeside kan du med fordel bruge et CMS. CMS står for Content Management System og med dette system kan du selv opbygge din hjemmeside. Koderne er allerede lavet for dig og i korte træk skal du blot have et webhotel og vælge en skabelon – altså hvordan hjemmesiden skal se ud.
 
Der findes forskellige udbydere af CMS-systemer, hvoraf du måske før har hørt om WordPress, der er populært. Prisen for teamer til WordPress varierer alt efter design og funktionalitet, men de ligger i prislejet omkring 500-1.000 kr.
 
 
Hjemmesideprogram

(begynder)

Den sidste og nemmeste løsning for dig, der gerne hurtigt vil have en flot og brugbar hjemmeside, er at få hjælp med et såkaldt hjemmesideprogram. Her kan du nemt bygge din hjemmeside ved at trække elementer ind på siden, så du kan koncentrere dig om din kerneforretning. 
 
Du har selvfølgelig stadig selv indflydelse på, hvordan din hjemmeside skal se ud og hvilke features du gerne vil have – du slipper bare selv for at bruge din tid på det.