IT-sikkerhedens svar på en Volvo

Der er så uendeligt mange trusler her på nettet, der indskrænker vores private sfære. Den internet-galaktiske terror bliver ikke mindre, som årene skrider frem og kompetencerne bliver flere. Desværre. Det er en gigantisk scene, hvor informationer bliver udvekslet i massevis og hurtigere, end vi overhovedet kan forstå – og hvor vi bliver tilbøjelige til at træffe hurtige beslutninger. Vi kommer måske meget uheldigt til at trykke “slet” og vil lige så hurtigt fortryde det.

Det her blogindlæg handler om, hvordan du tager de bedste forholdsregler og sikrer dig – også når uheldet er ude.

Lær mere om webhosting

Truslen er konstant

Lige nu florerer der mange ondsindede mails, som forsøger at gøre ende på din computer og dine data. Vi advarer løbende mod online trusler, da vi ved, hvor meget det betyder for din forretning, at du kan færdes trygt og sikkert på nettet. Der kommer flere virksomheder til, som baserer deres fundament online, og det er derfor essentielt, at sikkerheden er i top. Der vil altid være nogen, der hopper i fælder med begge ben, fordi de måske ikke har tiden til at holde sig opdateret på, hvad der sker, og hvad man bør gøre. De online kriminelle er blevet så dygtige og udspekulerede, at man virkelig skal have øjne og ører åbne.

“Vi hører ofte fra kunder, at de oplever virus eller malware fra nettet. F.eks. har der igennem længere tid floreret en såkaldt ransomware virus, der kommer fra nogen, der udgiver sig for at være PostDanmark. Hvis man ved en fejl får kørt filen i denne mail, bliver alle ens filer krypteret og kan ikke længere åbnes. Flere af vores kunder har været ramt af denne og er kun blevet reddet ved, at vi havde en backup af deres filer liggende,” siger Incident Manager i DanDomain, René Sinnbeck.

Et andet eksempel kan være, at du er kommet til at slette nogle mails, som du gerne vil have tilbage. Men de er nu forsvundet fra din skraldespand. Pist væk.

Remote Backup er din redningsmand. Det lyder næsten superhelte-agtigt, og det kan for nogen også føles sådan, når uheldet er ude. Har du været så fornuftig at sikre dig mod de her situationer, som du nødigt vil befinde dig i, så undgår du at sidde med sved på panden og bekymre dig om noget som helst. Med Remote Backup kan du helt enkelt restore/genskabe dine mails, billeder og filer. Du indstiller selv, hvornår den skal tage backup, og hvor længe den skal gemme.

Har du en Pop-3 mail skal du være opmærksom på…

Når du opsætter din mail i et mailprogram, vil den som standard ikke sætte den til at gemme mailen hos DanDomain. Den vil altid stå til at slette mailen hos DanDomain – lige så snart du henter den ned på din computer med fx Outlook. Det kan du sagtens selv ændre på, så den gemmer fremadrettet. Vi ser desværre bare ofte, at folk ikke gør det, fordi de eksempelvis gerne vil spare noget plads – eller at de ganske enkelt ikke er klar over, at den sletter deres mails. Det er klart, at der på et tidspunkt kan komme til at ligge så meget på din mail hos os, at du er nødt til at slette det for at holde dig inden for den mængde plads, du har til rådighed.

Har du ikke valgt at gemme det hos os, kan der opstå problemer, hvis din computer går ned eller bliver stjålet. I de tilfælde ligger dine mails kun lokalt på din computer i dit mailprogram, og DanDomain har derfor ikke adgang til dem og kan heller ikke genskabe dem.

Alt det, der ligger i dit mailprogram (fx Outlook), og som ikke er indgående post – kommer aldrig ind på DanDomains servere. Det vil sige; hvis du sender mails eller besvarer mails, så ligger de kun på din computer. Ikke hos DanDomain. Det samme gælder dine kalenderaftaler og kontakter i din Outlook. De bliver heller ikke synkroniseret med DanDomains servere.

Med livrem og seler – Remote Backup

Alle de ting, som er beskrevet ovenfor, kan måske give anledning til grå hår. Men du kan blive totalt bekymringsfri, hvis du har noget så enkelt som Remote Backup.

Remote Backup kan lave backup af dine filer på de lokationer, som du selv bestemmer. Har du fx nogle filer, billeder eller mails liggende på et delt drev eller på forskellige computere rundt i huset, så kan du lave backup til DanDomains servere og gendanne det på et senere tidspunkt, hvis behovet opstår. Det smarte ved Remote Backup er, at den gemmer over flere dage. Det vil sige, at den laver en backup hver dag, eller hvordan du indstiller den. Du kan fx sætte den til at lave en fuld backup af alle dine filer en gang om ugen.

Det er enkelt at sætte op, installere og bruge. Du er sikret mod datatab, brand og tyveri. Det kan installeres på flere computere, og du har altid en hjælpende supporter i røret, hvis det ikke lige vil, som du vil det.

Det er såre simpelt at sikre din virksomheds data, og du får det for kun kr. 99,- pr. md. (ekskl. moms)

Har du spørgsmål om Remote Backup? Giv os et kald, så hjælper vi dig.

Tlf. 87 77 90 45.

Du finder Remote Backup her

 

 

Dennis Wormark Larsen

Content Manager at DanDomain
34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.
Dennis Wormark Larsen

Latest posts by Dennis Wormark Larsen (see all)

Dennis Wormark Larsen

34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.