Log af og nyd sommeren med god samvittighed

Sommerferien nærmer sig for de fleste. Det er ved at være tid til at logge af for en stund. Batterierne skal lades op påny. Men gør det ikke, før du har god samvittighed. Få ryddet op i tanker og bekymringer, så det ikke går ud over din ferie. Sænk dit digitale stressniveau.

Det kan du blandt andet gøre ved brug af nedenstående tips, hvor du både finder inspiration, men også konkrete produkter, der gør det muligt.

1. Få et effektivt backup-program

Vi tager datasikkerhed meget alvorligt, og det bør du også. Med vores produkt Remote Backup kan du tage backup af alle dine data og have dem gemt her hos i vores overvågede datacenter. Skulle du få slettet dem lokalt hos dig i løbet af ferien, kan du få dem igen her hos os. Vi kører desuden halv pris på Remote Backup lige nu, så skynd dig at bestille, før du går på ferie.

2. Tag backup før ferien, og mens du er på ferie

Før du drager sydpå til varmere himmelstrøg, eller hvor du nu skal koble af, bør du tage backup af alle dine filer og data manuelt. Yderligere kan du sætte dit backup-program til at gøre det automatisk, mens du er på ferie. Du vælger selv, hvad du skal tage backup af samt hvad der skal ligge sikkert hos din udbyder.

3. Forny dine domæner helt automatisk

Har du en hjemmeside eller webshop, kan det være en god idé at sikre dig, at domænerne står til fornyelse. Det kan du blandt andet gøre ved at tilmelde dine domæne-abonnementer til automastisk kreditkortbetaling. Du finder muligheden i dit kundecenter, hvis du altså er kunde her i DanDomain.

4. Opdatér WordPress

Har du en hjemmeside i WordPress, kommer der hele tiden nye opdateringer til. Disse opdatering indeholder ofte patches i forhold til sikkerhed, hvorfor det er en god ting at få gjort. Du kan sætte den til at gøre det ganske automatisk backend i WordPress. Har du et nyere tema, bør den være indstillet det at gøre det fra start.

5. Sæt din e-mail på autosvar

Har du ikke gjort det, kan du allerede nu gå ind at sætte din e-mail på autosvar i et givent tidsrum. Vil du give folk et smil på læben i stedet for at levere en kedelig besked, kan du jo være lidt kreativ. Husk at skrive, hvornår du forventer at være tilbage igen. Og vil folk noget vigtigt, kan du jo aftale med en kollega, at folk kan kontakte dig, hvis det er presserende.

6. Slå push-funktionen fra

Når du er på ferie, kan dine e-mails altså godt vente. Slå derfor den push-funktion fra, der sender dine e-mails direkte til din smartphone. Er du bossen, bør du stadig sørge for at slappe af, men det er naturligvis helt op til dig selv 🙂

7. Sluk nu for de sociale medier

Der er ikke meget socialt i at være på de sociale medier. I hvert fald ikke for din familie og venner, du nyder ferien med. Det er en stressfaktor uden lige. Sluk for det. De sociale medier er der 100% også, når din ferie er slut. Det samme er internettet, selvom en knap så klog mand engang sagde, at det var en døgnflue.

8. Installér anti-virus på din computer

I en tid med ekstremt mange online trusler og ondsindede hackere er der brug for anti-virus. Vil du ikke have krypteret dine data eller blive afpresset for penge, er det om at gøre, hvad du kan for at armere dig mod potentielle farer. Her er anti-virus et godt våben, og sammen med en smule sund fornuft, er du godt beskyttet. Der er mange gode programmer til det, hvor Kaspersky og Trend Micro er ganske udmærkede.

9. Drop den ferieopdatering

Kan du slet ikke få armene ned af begejstring, fordi flyet snart letter med kurs mod fjerne kyster? Drop den dumdristige Facebook-opdatering. Lad vær med at fortælle, at du er udenbys, og at dit hjem er pivåbent og klar til at blive ryddet for værdifuldt indbo. Nyd det i stilhed – så øger du sandsynligheden for, at du stadig har din sofa at kaste dig omkuld på, når du kommer hjem 🙂

10. Go’ ferie!

Ferieloven siger, at du har ret til mindst tre ugers sammenhængende ferie. Det er da ret fedt. Så er der rig mulighed for at få hældt noget brændstof på motoren, så den kan køre et år til for fuld udblæsning.

Rigtig god sommer til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.