Sådan stopper du data-tyven

Du kender sikkert en eller anden, der er blevet fuppet på nettet. En, der absolut liiige skulle tjekke det link, der var i en e-mail, der var skrevet på gebrokkent dansk eller engelsk. Og vupti! Pludselig modtager din kære ven eller kollega en fræk e-mail, hvor der står noget lignende, at hvis han eller hun vil have adgang til sine data igen, skal der falde penge – ellers bliver det hele slettet. Det sker alt for ofte – og det er så ærgerligt! Det her er ikke første gang, vi advarer imod ransomware – og det bliver heller ikke sidste gang.

Der er desværre en kedelig tendens til, at uvedkommende forsøger at tvinge sig adgang til andre folks data på den ene eller anden måde. Ransomware, som er særligt oppe i tiden lige nu, er en type malware, der kort fortalt, sendes ud i massevis med håb om, at der er nogen, der trykker på et givent link eller fil i den pågældende e-mail. Så snart, man er hoppet i fælden, og hackeren har fået adgang til ens data, udnytter de sårbarheden ved at afpresse ejeren af de krypterede filer til at udbetale penge til hackeren, hvis man vil have adgang til sine filer og data igen. Deraf navnet ransom, som betyder løsepenge. Der udvikles hele tiden nye metoder til at narre godtroende folk til at trykke på en fil eller lignende, der udløser adgang for hackerne. Derfor er det vigtigt for dig som virksomhedsejer, og for den sags skyld også privatperson, at sikre dine data i tilfælde af, at det skulle gå galt.

Er dine data sikret i tilfælde af indbrud?

Imens du er på arbejde eller ligger og sover, er Hr. Tyv ved at lægge en snedig plan. Han har udset sig din virksomhed, og han har taget sine venner med til at slæbe dagens fangst. Ikke nok med at der lurer en konstant online trussel mod vores private ejendele, men yderligere er der også den fysiske trussel. Er du udsat for indbrud på kontoret, hvor flere computere og/eller servere bliver stjålet, kan det have store konsekvenser. Disse konsekvenser kan mange gange gøres op i penge, når det drejer som genstande med en fysisk værdi. Men hvad med alle dine data og filer? Tager du backup? Har du krypteret dine filer? Når en tyv smutter med din computer, dækker din forsikring – hvis du altså er forsikret. Dog er alt indholdet ikke noget, du kan erhverve dig igen ved at få købssummen af din computer udbetalt fra forsikringsselskabet. Derfor skal du tage backup af dine data. Du risikerer at miste alt det vigtige indhold, hvis ikke du gør en aktiv indsats. Det kan være din kundedatabase, lønsystemer og andre vigtige og personfølsomme oplysninger.

Få en sikker og effektiv backup-løsning med fuld beskyttelse 24/7/365 – Remote Backup

Der findes et hav af forskelligartede løsninger til backup derude, og det kan være svært at finde en nem og effektiv løsning. Selv forhandler vi Remote Backup, som i vores optik er et af de mest sikkerhedsskabende backup-produkter på markedet. Det sikrer dine data mod brand og mod sletning eller datatab ved kryptering. Du vælger selv helt specifikt, hvad der skal tages backup af samt kontrollere, at backup’en er kørt efter hensigten. Alle dine data overføres til os lokalt her i DanDomain og gemmes med en krypteret sikkerhedsnøgle, som kun du kender. Remote Backup beskytter alle ugens dage – døgnet rundt og hele året. Har du endelig brug for hjælp til noget, får du gratis telefon- og e-mailsupport med i prisen, når du køber Remote Backup. Der er i øvrigt fuld overvågning af vores datacenter, således at dine data er sikret.

Kan du se, at du måske ikke er godt nok dækket ind, så lad os hjælpe dig.

Du får Remote Backup til halv pris første år, hvis du kontakter vores salgsafdeling på telefon 87 77 90 45. Vi guider dig igennem den nemme og brugervenlige opsætning, som naturligvis kan installeres på flere enheder. Så er dine data sikret ved tyveri og ransomware.

Læs også vores indlæg om, hvordan du færdes sikkert på nettet og undgår fælder.

Dennis Wormark Larsen

Content Manager at DanDomain
34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.
Dennis Wormark Larsen

Latest posts by Dennis Wormark Larsen (see all)

Dennis Wormark Larsen

34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.