Sikr dine data mod den famøse “Wannacry” virus

Mere end 200.000 computere verden over blev i løbet af den forgangne weekend ramt af den såkaldte “Wannacry” virus. Medierne har været meget informative omkring den verserende virus, men mange af informationer er ganske enkelt ikke korrekte. Og er der noget, vi tager alvorligt i DanDomain, er det datasikkerhed.

Internt har vi en Security Officer, som herunder kortlægger de faktiske omstændigheder omkring et sådant angreb, som vi lige nu ser med Wannacry.

  • Wannacry er en ransomware, som er særligt udbredt netop nu. Får man kompromitteret sin computer/data, tvinges man til at betale løsepenge for at få adgang til sine data igen. Angrebet sker primært ved et hul i en såkaldt SMB 1.0 implementering i nogle styresystemer – og udelukkende i meget lille skala via e-mails. Derudover låses filerne ikke – de krypteres. Serverne/computerne angribes altså alene ved deres tilstedeværelse på internettet. De servere, der er blevet hacket i Danmark, er blevet hacket, da ”best-practice” omkring opdaterings/opgraderingsstrategi ikke er blevet fulgt (Microsoft frigav en patch for et par måneder siden).
  • Wannacry er blevet skabt i flere versioner. Den er altså ikke muteret, hvilket kan være tilfældet med vira. Dog ikke med denne. En medarbejder behøver ikke at sende den videre til kollegerne via e-mail (eftersom de færreste modtager den via mail) – men derimod vil tilstedeværelsen på et intranet alene være et problem.

Få en effektiv backup-løsning med Remote Backup

I DanDomain sidder vi klar til at hjælpe dig med en effektiv backup-løsning, som sikrer dine data mod sletning eller datatab ved kryptering. Med Remote Backup får du effektiv beskyttelse 24/7/365 – og du vælger selv, hvad der skal tages backup af. Alle dine data gemmes lokalt her hos os i DanDomain, hvor vi har eget overvåget datacenter. Du vælger dertil en krypteret sikkerhedsnøgle, som kun du kender. Skulle du miste dine data til en ransomware, har du taget backup af dem og kan få adgang til dem her hos os.

Lige nu kører vi med halv pris på Remote Backup det første halve år. Mon ikke det er et tilbud, der rammer hovedet på sømmet her i en tid, hvor der konstant lurer en online trussel. Kontakt vores konsulenter for at gøre brug af tilbuddet. Ring på 87 77 90 45.

Brug din sunde fornuft

Slutteligt er der ikke andet at sige end; Brug din sunde fornuft. Læs gerne vores indlæg om, hvordan du spotter fælderne og færdes sikkert på nettet, hvis du ikke ved, hvad du skal holde øje med for at minimere risikoen for at blive udsat for hacker-angreb.

Dennis Wormark Larsen

Content Manager at DanDomain
34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.
Dennis Wormark Larsen

Latest posts by Dennis Wormark Larsen (see all)

Dennis Wormark Larsen

34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.