Start webshop – hvad skal jeg sælge?

Det har aldrig været lettere at starte en webshop – men hvad skal jeg sælge?

Du kan for ganske få penge oprette en webshop, hvor du betaler et lille beløb hver måned, hvortil du blot skal købe en betalingsgateway og have en indløsningsaftale. Kort sagt: det er både nemt og billigt at lave en webshop.  

Hvad skal jeg sælge? 8 punkter du bør overveje

 

Du bør overveje følgende faktorer, når du skal sælge varer online:

 • Små og lette varer giver lave fragtpriser. Her er garn og andet hobbytilbehør et perfekt eksempel.
 • Hvad med varelager? Varer, der ikke fylder meget, gør det muligt at have lager derhjemme.
 • Investeringen skal være overkommelig. Det er vigtigt at du kan købe et fornuftigt vareudvalg hjem, da et stort udvalg har betydning for din succes.
 • Overvej, hvorvidt der vil være en høj eller lav returrate. Undertøj har en lav returrate, hvorimod bukser kan svinge meget i både størrelse og pasform.
 • Tag stilling til produktets holdbarhed. Eksempelvis kan teknik have tendens til at gå i stykker inden 2 år, hvor du som webshopejer har pligt til at udbedre fejlen eller tilbagebetale pengene.
 • Det er en fordel at vælge et produkt med svag konkurrence og med få konkurrenter. Her undersøger du dine konkurrenter blot ved at foretage grundige søgninger på Google.
 • Start en niche webshop. Det er lettere at blive konkurrencestærk, hvis du fokuserer på én produkttype.
 • Er dit produkt sæsonbetonet? Skal du leve af din webshop, bør du have et vareudvalg, der sælger året rundt.
 

Sælg produkter med efterspørgsel

Det kan være en svær opgave at finde et profitabel produkt, du kan sælge i din webshop. Der er flere tusinde muligheder at vælge mellem, og måske ser det ud til, at alle de gode idéer allerede er taget.

Netop fordi konkurrencen er hård, kan det være en god idé at starte en niche webshop.

Jo mere specifikke dine kunder er og jo mere du kan indsnævre deres interesse, des lettere er det for dig at udkonkurrere de store webshops som f.eks. bilka.dk, der stort set sælger varer inden for alle produktkategorier.

Lad din webshop fremstå som en ekspert Når du starter en niche webshop, har du fokus på én type produkter, hvilket får dig til at fremstå som en ekspert. Se eksempelvis parasoleksperten.dk. Da udvalget udelukkende består af parasoller, giver det dem mulighed for at have et større udvalg af parasoller i forhold til, hvis de også skulle investere i andre produkter.

Parasoleksperten - Start niche webshop

En niche webshop kan også være, hvor du sælger t-shirts med motiver af hunde. Kundesegmentet er meget lille, men til gengæld vil de kunder, der besøger din webshop være langt mere tilbøjelig til at handle hos dig med det samme, fordi du har specialiseret dig og har et stort udvalg inden for emnet.

Kunderne vil have et godt udvalg Det betyder ikke, at du skal have mange forskellige varer, men at du skal tilbyde flest mulige varianter af samme vare.

Men hvad vil kunderne gerne købe? Her ligger den store guldmine i organisk søgetrafik (hvad kunderne skriver på Google).

Der findes effektive værktøjer, der kan fortælle dig, hvad vi danskere præcis søger efter på Google og hvilke ord, der bliver brugt. Men inden vi kommer dertil, skal vi først finde en branche, du vil beskæftige dig med, og derefter kan vi indsnævre emnet til et specifikt produkt, så du kan starte den helt rigtige niche webshop.  

Sådan finder du inspiration til, hvad du skal sælge

Nu skal du i gang med at brainstorme.

Og her kan du med fordel bruge Ebay og Amazon til at lave research. Dette er shopping portaler, der henvender sig til ALLE kundetyper, da der kan købes produkter inden for ALLE slags kategorier.

1) Start med at finde en branche For at få inspiration kigger du deres kategorier igennem.

Eksempelvis har Amazon en kategori der hedder ”Toys, Kids & Baby”. Synes du det lyder interessant, kan du vælge at gå videre med kategorien ”Baby”, hvor du finder alt til babyer, lige fra babymøbler til dekoration.

2) Find din niche Lad os holde fast i kategorien “Baby”, hvor du nu skal finde ud af, hvad du vil specialisere dig i at sælge af baby tilbehør.

Her er det en god idé at undersøge, hvad vi i Danmark skriver på Google, der er relateret til kategorien baby. Her findes et genialt værktøj www.tinysuggest.com, hvor du indtaster søgeordet ”baby” og vælger dansk som sprog. Du får nu en lang liste med søgninger, der indeholder baby, som afspejler kundernes efterspørgsel af baby tilbehør.

På denne liste fremgår bl.a. søgningen ”baby gaver”.

Og du kan faktisk få endnu flere informationer om, hvad kunderne skriver, når de søger baby gaver …

 1. Du foretager en ny søgning på tinysuggest.com, hvor du nu søger på ”baby gaver”.
 2. Nu fremkommer der en mindre liste, hvor du kan se at folk bl.a. søger ”bedste baby gaver”, ”billige baby gaver” og ”søde baby gaver”.
 3. Ud fra resultatet kan det konkluderes at folk, der skal købe en babygave, vil have inspiration, idet de ikke skriver et specifikt produkt som eksempelvis “babygave bestik”.

Vil du starte en webshop, kan du derfor specialisere dig i babygaver, hvor du opdeler den i pige/dreng. Nu kan dine kunder blive inspireret (husk at tilbyde gratis gaveindpakning, så bliver dine kunder glade).

Et lille tip … dit domæne Du kan med fordel købe domænet billige-baby-gaver.dk. Hvad er et domæne – Læs her.

Her kan Google læse, hvilke ord der indgår i dit domæne da bindestreg betyder mellemrum. Når dit domæne indeholder ord, som kunderne søger på, kan det hjælpe dig på rette vej mod gode placeringer i søgeresultaterne, så din webshop kan blive vist på side 1, når en kunde søger efter billige-baby-gaver.dk.

Husk at købe 2 domæner, så du også får domænet uden bindestreg: billigebabygaver.dk (fordi dine kunder ikke gider at skrive bindestreg). Det er vigtigt, at der opsættes en 301-redirect fra billigebabygaver.dk til billige-baby-gaver.dk (det kan DanDomain hjælpe dig med).

Søg efter ledige domæner hos DanDomain >> Klik her

3) Hvad køber kunderne? Når du skal indkøbe varelager, kan du risikere at famle i blinde. For hvad synes kunderne er gode baby gaver?

Derfor skal du tilbage på Amazon.com

Amazon.com har mange tusinde bestillinger verden over. Og kigger du efter de varer, som Amazon viser under kategorien “Mest populære”, kan du ikke gå helt galt i byen. På Amazon er der både en ”Baby Gift Finder”, og en kategori der hedder ”Gift & Toys – Best-Sellers”. Nu skal du i gang med at studere deres udvalg. Det må antages at Amazon har stor erfaring med hvilke produkter, der sælger bedst som baby gaver – Amazon er trods alt verdens største online webshop.

Har du svært ved at gennemskue, hvor du skal starte på Amazon, så tag et kig på alle deres bestsellers her: http://www.amazon.com/gp/bestsellers/  

Gode værktøjer du kan bruge

 • TinySuggest – Find specifikke søgninger foretaget på google.
 • Google Keyword Planner – Fungerer som TinySuggest, men er ikke lige så detaljeret. Til gengæld får du et vejledende estimat på antal forespørgsler.
 • Google Trends – Udforsk om der er stor eller lille efterspørgsl på et produkt.
 • Google Suggest – Se hvilke forslag Google kommer med, baseret på, hvad andre har søgt på (se billede).
Google Suggest Hvad skal jeg sælge i min webshop ?

  Hvad skal jeg sælge … Vi håber, at vores indlæg har hjulpet dig tættere på at komme i gang med din egen webshop. Du er meget velkommen til at stille spørgsmål i kommentarfeltet.

Er du allerede nu klar til at gå i gang med webshoppen? Prøv DanDomain gratis – Hvis du vil have en professionel webshop, hvor alt er indbygget fra start.

Anne Nørgaard

Praktikant inden for HR og Marketing at DanDomain A/S
Jeg er kommunikationsstuderende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Mine primære opgaver er at lave content til vores blogs, sociale medier, events og lign.
Anne Nørgaard

Latest posts by Anne Nørgaard (see all)

Anne Nørgaard

Jeg er kommunikationsstuderende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Mine primære opgaver er at lave content til vores blogs, sociale medier, events og lign.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.