Vær kreativ når du vælger domænenavn

Tænk dit domæne som dit online visitkort. Tænk at det skal distancere sig fra andre lignende virksomheder, så netop du skiller dig ud. Tænk kreativt.

Vi opfordrer dig til at tænke ud af boksen og udøve din kreativitet, når du tænker nyt domæne. På hvilken måde kan du være i øjnefaldende og fange dine kunder? Hvordan får du bedst muligt potentielle kunder over i din forretning eller på din hjemmeside?

“Der er en masse muligheder for at bruge sin kreativitet til at skabe noget, som er mindeværdigt. Altså noget, som de besøgende på ens hjemmeside vil kunne huske. Vi er nemlig ikke længere låst af, at der findes flere millioner .COM-domæner, som alligevel er optaget. Der kommer nogle helt nye muligheder nu, hvor du kan skrive dit eget brand, slogan eller lignende, som ikke er optaget. Da jeg var i Dublin, så jeg en gammel pub, som havde domænet FERRYMAN.PUB. Så ved jeg jo allerede, at det er en pub, fordi domænet kan blive så specifikt og rent faktisk sige noget om ens forretning. Det bliver meget mere sigende,” siger Product Manager for domæne/web i DanDomain, Dennis Mathiesen, og fortsætter.

“Landegrænserne er lige så stille ved at blive udvisket, efterhånden som internettet udbredes. Vi vil hellere have en sigende kategori, som er global.”

Ét af de rigtigt gode eksempler på, hvordan man kan bruge en ny domænetype kreativt, er virksomheden Soulworks. Bettina Clement, der står bag, fortæller, hvordan hun har tænkt, da hendes valg faldt på den nye domænetype .WORLD.

Skal du bruge et webhotel til din hjemmeside? Få et billigt webhotel her

bet

“Vi arbejder med store virksomheder og hjælper dem med at skabe resultater via nytænkning og højere bevidsthed. Vi har 20 års erfaring med at designe og implementere interne lederudviklingsforløb, som styrker den ledelsesmæssige resultatskabelse. Vi hedder “Soul” fordi, at soul står for en højeste bevidsthed. Og vi arbejder ud fra formålsdreven ledelse, hvor lederne træner at lede ud fra en højere mening og perspektiv, som får medarbejderne til at investere deres bedste og frigøre deres højeste potentiale. Vi tænker people og planet over det enkelte ego, og vi tænker verden. Vi er en virksomhed, der vil gøre en forskel for verden. Og derfor var det oplagt at bruge .WORLD, da det giver mening for os og samtidig sender et signal om, at vi tænker større,” siger CEO i Soulworks, Betinna Clement.

Skrædder-virksomheden sylap41 har også vist sin kreativitet. Den historie kan du læse mere om her.

Udover domænet SOULWORKS.DK har hun nu også SOULWORKS.WORLD og SOULWORKERS.WORLD.

Betinna Clements tankesæt går meget godt i spænd med endnu en virksomhed, som forstår at tænke ud af boksen. Ingen ringere end søgemaskinegiganten Google.

Google har for ikke så længe siden annonceret, at der rent organisatorisk sker nye tiltag. Bl.a. med et nyt moderselskab.

Selskabet “Alphabet” bliver det nye moderselskab for Google. Et firma, der er oprettet af Google selv, og som har til formål at samle mange af Googles datterselskaber under ét. Google har i denne forbindelse valgt at repræsentere dette historiske skift via hjemmesiden ABC.XYZ og stadfæster endnu engang, at de nye domænetyper er noget, som man fra Googles side har valgt at prioritere.

Udbyderen af .XYZ hævder selv, at deres nye domænetype er et internationalt og attraktiv alternativ til det populære .COM. Det er en universel og let tilgængelig domænetype, som er åben for alle verden over.

Vi har forhandlet os frem til en rigtig god pris, så du lige nu får .XYZ-domæner til kr. 0,- i oprettelse og kr. 39,- i årsafgift her hos DanDomain.

Køb domænenavn uden webhotel

graf

(Kilde: https://ntldstats.com)

I infografikken ovenover kan du se top 30-listen over de nye domænetyper.

Lige nu udgør .XYZ 14,33% af alle nye domænetyper, der bliver registreret, hvilket er mere end dobbelt så populært som nr. 2, .TOP.

Vi håber, du har fået inspiration til, hvordan du kan skabe din egen, unikke identitet med et specifikt domæne, og at du er klar til at gøre dit online visitkortere endnu skarpere.

Tjek om dit domæne er ledigt

Hvis det domæne, du ønsker, ikke er frigivet endnu, kan du blive skrevet op, så du får besked, når det kommer. Det gælder bl.a. .SHOP, .APP og .POKER.

Skriv mig op

Dennis Wormark Larsen

Content Manager at DanDomain
34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.
Dennis Wormark Larsen

Latest posts by Dennis Wormark Larsen (see all)

Dennis Wormark Larsen

34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.