“For 20 år siden døde min mor af kræft – nu har min far lige fået det”

Han går i rask trav rundt på matriklen og på de små asfalterede stier i nabolaget. Hornbæks friske luft fylder hans lunger med nyt liv, der giver fornyet energi til resten af dagens stillesiddende arbejde i hans hjørnekontor bag blankpolerede ruder. Netop fordi han sidder meget stille, lægger det ham meget på sinde at komme ud at bevæge sig. Derfor indtager han også ganske solidt den gule førertrøje over medarbejdere, der har samlet flest penge ind til Knæk Cancer.

Kundeservicedirektør i DanDomain, Martin Lausen, har mere end bare motion i tankerne, når han går sine ture. Han ved udmærket godt, at et godt helbred er med til at nedsætte risikoen for flere typer kræft. Derfor gør han, hvad han kan for at holde den sygdom væk, som for præcis 20 år siden tog hans mor med sig. Men nu viser sygdommen igen sit grimme ansigt i Martins familie. For godt en måned siden får han et opkald fra sin far i København, som fortæller, at han har fået en knude i blæren. Nøje undersøgelser viser, at knuden indeholder kræftceller, og han bliver straks opereret.

“De fik den fjernet, og alt tyder på, at det nok skal blive godt igen. Men det sætter selvfølgelig nogle tanker i gang i forhold til, hvad jeg tidligere har oplevet igennem min barndom. Det er noget, der har påvirket hele min ungdom. Min mor var syg i otte år, fra jeg var 11-12 år, til jeg var 19. Det har selvfølgelig påvirket mig og gør det også nu. Især fordi at jeg i min bevidsthed omkring, hvad det kan betyde, nok er mere skarp i forhold til andre, der ikke har haft det helt så tæt på”, fortæller han.

Stor udvikling af behandling

Selvom antallet af kræfttilfælde angiveligt vil stige med 30 procent de næste 10 år, bliver behandlingen bedre. Det betyder, at flere mennesker lever længere med sygdommen. Derfor er der også nu fokus på, at behandlingsforløbene skal være kortere og mere skånsomme, da der vil komme et pres på de danske sygehuse. Den udvikling, der er sket og er ved at ske, kan Martin Lausen nikke genkendende til.

“Jeg kan se en stor udvikling fra, da min mor var syg. Det virkede meget voldsomt, når hun fik kemoterapi, og hun tabte hun håret. Hvorimod i dag, når min far får det, så er det simpelthen blevet så specifikt, at han får en helt speciel type medicin, som kun lige rammer der, hvor sygdommen er. Udover lidt ubehag, så er han ikke påvirket af det. Han er egentlig normal, kommer ikke til at tabe sit hår og er frisk. Og det er jo imponerende at se. Nu ved jeg godt, at tyve år er lang tid. Men jeg står med to hændelser, hvor jeg virkelig kan se, hvilken betydning forskning har haft. Én ting er jo at forøge chancerne for at overleve, men en anden er jo også, at når man så har sygdommen, hvordan er det forløb så. Det handler jo ikke kun om at finde kuren. Det handler også om at sikre, at det så er humant, når man har sygdommen”, fortæller Martin Lausen.

Der er ingen garantier

Selvom han spiser sundt, dyrker motion flere gange ugentligt og generelt tænker på sit helbred, så er der ingen garantier. Hans mor fik sygdommen flere gange over otte år. Hans far er lige undsluppet kræftens skarpe kløer. Dog er han stadig skeptisk trods de gode resultater, men han tror på det bedste. Selv ved han godt, at livet ikke er noget, man skal tage for givet. Især ikke når han selv har stiftet familie med to børn. Derfor fortsætter han ufortrødent med at bekæmpe statistikkerne.

“Jeg har nu i tankerne, at jeg gerne vil minimere risikoen for kræft. Men jeg ved også godt, at der ikke er nogen garanti for det. Det kan lige så godt være arveligt, som det kan komme fra noget ude fra. Men jo mere jeg rører mig, jo bedre er det”, siger han afslutningsvist.

Her i DanDomain har vi vores helt egne, personlige grunde til at støtte Knæk Cancer. Har du?

Støt en god sag, der kan være med til at redde liv i fremtiden. Måske dit eget. Giv et bidrag her.

I perioden den 12. oktober – 23. oktober klokken 15.00 hjælper vores kunder os med at samle ind. Ved køb af udvalgte produkter hos os, som du kan se på dandomain.dk, donerer vi et fastsat beløb til Knæk Cancer. I skrivende stund er beløbet på kr. 3.615,-

Skal du bruge et billigt webhotel?

Dennis Wormark Larsen

Content Manager at DanDomain
34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.
Dennis Wormark Larsen

Latest posts by Dennis Wormark Larsen (see all)

Dennis Wormark Larsen

34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.