Blog

6 kritiske grunde til, hvorfor Microsoft 365 Backup er nødvendigt

Skrevet af: Marie Holm Laursen
8. februar 2023

Hverdagen kører på højtryk. Den sikkerhedskopiering, som du længe har skulle have styr på, ryger igen nederst i bunken af opgaver. Der er andre opgaver, der har førsteprioritet. En prioritering, der er helt naturlig. Men hvis først uheldet er ude, og du bliver ramt af datatab, kan det have alvorlige konsekvenser for din virksomhed. Mister du uerstattelige filer, mails m.m. kan det bremse arbejdsprocesser og være ressourcekrævende og dyrt at genskabe. I værste tilfælde kan du ikke genskabe de mistede data. 

Mange tror, at Office 365 filer er beskyttet mod datatab. Det er de ikke. Med Microsoft 365 backup kan du sikre dig mod datatab, da du altid kan genskabe data, hvis de pludselig er blevet slettet. Men hvorfor skal du egentlig beskytte dig mod datatab med Microsoft 365 backup? Det kan du læse her. 


#1 Tilfældig sletning
 

Tab af data kan ske ved tilfældig sletning. På Microsoft 356-platformen kan du slette på to måder. Det kan ske ved soft delete, hvor du tømmer papirkurven. Her vil du stadig kunne finde de slettede filer i ”Recoverable Items”-postkassen. Det er straks værre, hvis du kommer til at slette ved hard delete, hvor fx en vigtig mail får et tag, der fjerner den helt fra postkassens database. 

Tilfældig sletning kan også ske, hvis du ved en fejl sletter en bruger. Så vil det træde i kraft på tværs af netværket, og brugerens personlige SharePoint og OneDrive filer vil blive slettet. 

#2 Usikkerhed omkring regler og politikker 

I den digitale tidsalder skal du hele tiden holde dig opdateret på regler og politikker, som du skal overholde. Det kan både være tids- og ressourcekrævende. Med Microsoft 365 Backup undgår du at skulle bruge tid på at sætte dig ind i, hvad Microsoft (ikke) har og tager ansvar for. 

Microsoft 365 Backup giver dig mulighed for at lave point-in-time-gendannelse af elementerne i din postkasse.  Det betyder, at du med en backupløsning kan lave en rollback til et helt bestemt tidspunkt, før uheldet skete.  

#3 Interne sikkerhedstrusler 

Medarbejderne i virksomheden udgør den største sikkerhedstrussel, når det gælder datatab. Faktisk skyldes 75% af datatab menneskefejl, hvor du eller en kollega ved en fejl kommer til at slette en fil, mail eller andre vigtige dokumenter.  

Datatab kan også ske, hvis en medarbejder bevidst sletter mails eller filer for at undgå, at organisationen får kendskab til dem. 

#4 Eksterne sikkerhedstrusler  

Du kan blive ramt af malware og virus, som kan tage din data som gidsel. Eksterne trusler kan snige sig ind i form af mails og vedhæftninger. Rammer de dig, kan det resultere i datatab, som i sidste ende kan komme til at koste dyrt både tidsmæssigt og økonomisk.  

Hvis du bliver ramt af eksterne sikkerhedstrusler, kan det påvirke virksomhedens omdømme. Samtidig har du et ansvar overfor dine kunder om fortrolighed og sikkerhed, når du opbevarer kundedata, som der kan ske et brud på. 

#5 Lovkrav og compliance  

Som virksomhed har du lovkrav og complianceregler, som du skal overholde. Her kan du risikere at skulle fremskaffe bestemte mails, filer eller andet data i forbindelse med dokumentation på overholdelse af lovkrav. Her tilbyder Microsoft et indbygget sikkerhedsnet (Litigation Hold). Løsningen tilbyder dog ikke den funktionalitet, du skal bruge for at være sikker på at undgå eventuelle bøder. 

#6 Administration af hybride e-mailmiljøer  

Virksomheder, der skifter til Microsoft 365, har typisk brug for en midlertidig hybrid løsning. Det betyder, at de har en del af deres Exchange-løsning lokalt (on-prem) og en anden i Microsoft 365 Exchange Online.  

Her kan der opstå udfordringer, hvis du skal gendanne, mens Exchange-data både ligger lokalt og i skyen - især hvis du ikke har en backupløsning. Har du Microsoft 365 Backup, er det ikke et problem, da løsningen behandler Exchange-data ens, uanset hvor den ligger.   

Hvor ofte sker datatab i skyen? 

Men hvor ofte sker datatab egentlig? Det viser en undersøgelse, hvor mere end 1000 it-medarbejdere er blevet spurgt om, hvilke former for datatab de har oplevet i skyen. Her svarede mellem 18% og - helt op - til 37% af respondenterne, at de har oplevet datatab enten pga. brugerfejl/tilfældig sletning, sikkerhedstrusler eller usikkerhed omkring regler og politikker.  

Alligevel vurderer analysefirmaet IDC, at helt op til 76% af alle Office-dokumenter ikke har en backup. Faktisk vurderer IDC, at 6 ud af 10 virksomheder ikke har nogen som helst form for beskyttelse af Microsoft 365-data. 

Løber du også en risiko med din data? Eller ønsker du at ændre det med Microsoft 365 Backup, så du aldrig mere skal bekymre dig om datatab og lovkrav? Kort fortalt giver Microsoft 365 Backup dig: 

  • Ro i maven, hvis uheldet skulle være ude  
  • Fuld adgang til og fuld kontrol over dine Microsoft 365-data 
  • Mulighed for at gendanne dine data, som de var, og hvor de lå 

Vi håber, at du er blevet klogere på, hvorfor Microsoft 365 Backup er aktuelt for din virksomhed. Har du spørgsmål til Microsoft 365, Microsoft 365 Backup, og hvilken værdi det giver dig og din virksomhed, er du meget velkommen til at kontakte os.