Blog

8 brandingfordele ved de nye domæneendelser

Skrevet af: Rikke Toft Rønn
21. marts 2019

De fleste iværksættere undervurderer betydningen af deres domænenavn, når de kun ser navnet som et link, der fører brugerne hen til deres hjemmeside eller webshop. Men et godt domænenavn kan spille en afgørende rolle i forhold til at udvide rækkevidden og styrke det generelle kendskab til et brand hos målgruppen. For at give dig en smagsprøve, så får du her 8 brandingmæssige fordele ved at vælge et nøgleordsrigt domænenavn.

1. Relevans

Netop i dette øjeblik er der virksomheder og enkeltpersoner, der udvælger domænenavne, som matcher deres brand på relevante nye domæneendelser til brug i deres markedsføring og branding. Når det kan lade sig gøre, er det fordi, der i dag er mere end 1200 nye domæneendelser at vælge imellem. Disse spænder fra meget specifikke endelser som .TECH, .FUN og .STORE til mere vidtfavnende endelser som .ONLINE, .WEBSITE, .SPACE, osv.

2. Kreativ

Det kan hjælpe dig i kampen med dine konkurrenter, hvis du tænker lidt kreativt i forhold til din webadresse med de nye domæneendelser. Hvis du eksempel blogger om teknologi, kan et .TECH domæne (fx: www.ladyin.tech) hjælpe dig med at opbygge en stærk brand-position helt fra starten af.

3. Brandvenlig

Nye domæneendelser giver dig mulighed for at få en kort hjemmeside-URL, som er nem at brande og let at huske. Derudover mindskes risikoen for, at brugerne skriver dit domænenavn forkert, når det er kort og enkelt. Det giver færre fejl og færre mistede muligheder. Det er for eksempel lettere at huske og skrive www (dot) jutebags (dot) store sammenlignet med www (dot) buyjute-bagz (dot) com.

4. Futuristisk

Ved at opbygge din hjemmeside på en ny og unik domæneendelse, viser du dine brugere, at du er innovativ og med på de digitale trends. Dette specifikke aspekt kan hjælpe dig med at øge dit reach og kendskabet til dit brands marketingkampagner og arbejde med at generere leads.

5. Fængende

Konkurrencer og særlige tilbud er typisk betydelige investeringer for brands, og de er fremragende muligheder for at få mest muligt ud af en smart domæneendelse. Eksempelvis lyder www (dot) bestfriends (dot) fun meget bedre og sjovere i forhold til www.brandname.com/2018-new-year-contest.

6. Let at huske

Der er en god chance for, at din brugers første kontakt med din virksomhed er dit domænenavn. Ved at supplere din virksomhed med en brandvenlig domæneendelse kan du styrke din virksomheds identitet og branchesynlighed. Hvis du eksempelvis administrerer et co-working space og din virksomhed og domænenavn er de samme (f. eks www (dot) worktogether (dot) space), så er det med til at lede kvalificeret internettrafik til din side, og det kan hjælpe dig med at stå klarere i dine kunders bevidsthed.

7. Stemmesøgningsvenlig

Domænenavne ned nye domæneendelser er radiovenlige og stemmesøgningsvenlige. Gode domænenavne er korte, enkle og til at huske. Bruger man for eksempel domænenavnet www [dot] crazy-buttonz [dot] com, er der en risiko for, at mange kunder glemmer at angive bindestregen, eller at de ikke staver “buttonz” rigtigt, når de taler til den virtuelle assistent, og det fører til et tab af omsætning. Omvendt sker der ingen misforståelser, hvis man bruger www[dot]crazybuttons[dot]online.

8. Tilgængelig

Da endelser som .TECH, .STORE, .SPACE, .PRESS, .FUN, .HOST, .WEBSITE osv. er forholdsvis nye, er der masser af fantastiske ledige navne med disse endelser. Hvilket betyder, at du ikke behøver at gå på kompromis!

Registrer dit domænenavn med en ny endelse i dag!
Køb her

Har du brug for hjælp til at vælge domæne?
Ring til os på 8777 9045
Skriv til os på support@dandomain.dk