Blog

DK Hostmaster er blevet til Punktum dk

Skrevet af: Maria Andersen
6. marts 2024

Køb dit nye .dk domæne hos Dandomain 

 
 

Her hos Dandomain.dk sælger vi mange domæner hver eneste dag. Et domæne er dit navn udadtil på internettet. I vores tilfælde er “www.dandomain.dk" vores domæne. Hvis du vil læse mere om domæner, domænenavne og domæneendelser, skal du klikke her.   

Hvert eneste .dk domæne, der bliver bestilt hos os eller alle andre udbydere, skal registreres hos Punktum dk A/S (tidl. DK Hostmaster A/S.) Bliv hængende på siden, så giver vi dig en forklaring på, hvad forskellen på Punktum dk og Dandomain er. 


Hvad er forskellen på Dandomain og Punktum dk?  

 
Hvad er forskellen på Dandomain og Punktum dk?   

 

For at forklare forskellen på Dandomain og Punktum dk giver vi dig et kort indblik i domænerejsen:

1. Søg efter domæne 

Det hele starter med dit drømmedomæne. Er du i tvivl om, hvordan du vælger det rigtige domænenavn? Læs vores blogindlæg ‘Sådan vælger du et godt domænenavn’.  

2. Aktiver dit domæne  

Når du har bestilt dit nye .dk domæne, får du to mails i din indbakke. En fra Dandomain og en fra Punktum dk. Du skal nu aktivere domænet hos Punktum dk via den tilsendte e-mail. Dandomain hjælper dig hele vejen med en række guides, du får på mail, så vi er helt sikre på, at du kommer godt fra start. Vores fornemmeste opgave er nemlig at hjælpe dig online. 

3. Betal den årlige afgift 

Du vil blive opkrævet en årlig afgift på 50 kroner inklusive moms for dit .dk domæne fra Punktum dk. Årsafgiften opkræves det første år af DanDomain og derefter én gang om året af Punktum dk. 

4. Hold dig opdateret  

Husk at holde din e-mailadresse opdateret hos Punktum dk. Hvis du ikke betaler årsafgiften, bliver dit domæne nemlig slettet, og en anden har nu mulighed for at købe “dit” domæne. Hvis du har brug for at ændre detaljer omkring dit domænenavn, skal du gøre dette på Punktum dks selvbetjening. 

 

Landespecifikke domæner

Landespecifikke domæner  

I Danmark er den landespecifikke domæneendelse ‘.dk’, ligesom det i Tyskland er ‘.de’. Der er andre regler for landespecifikke domæner, end der er for generiske domæneendelser, som f.eks. .com, .org og .net.  

I Danmark har vi en dansk domænelov, hvor et af de vigtigste punkter er ‘Den offentlige whois-database'. Det betyder, at du kan finde oplysninger som navn, adresse og telefonnummer på alle domæneejere - medmindre ejeren har søgt om navne- og adressebeskyttelse.  

 

valg-af-domæne.dk

 

Vælg .dk domæne til din danske side 

.dk domæner er den mest populære domæneendelse i Danmark. Vi anbefaler altid at vælge et .dk domæne, hvis din side er på dansk:

1. Skab tryghed hos dine kunder eller din målgruppe

Danskere kan oftest bedre forholde sig til .dk domæner. Det er et domæne, som vi genkender, og derfor stoler vi også mere på det. Det gælder især, hvis du har en webshop.

2. Søgemaskiner kan bedre målrette din side til danskere

Google og andre søgemaskiner kan aflæse, om din side er på dansk eller engelsk. Men det er en god idé at vælge en dansk domæneendelse, så du er sikker på, at din side bliver målrettet din målgruppe og dine kunder.

 

3 gode grunde til at købe flere domæneendelser

  1. Din side har større chancer for at blive vist i søgeresultater.
  2. Du kan vælge en domæneendelse, der passer til din sides formål. F.eks. .shop, hvis du har en webshop.
  3. Vær sikker på, at dine konkurrenter ikke snupper dit domænenavn med en anden domæneendelse.

 

Køb dine domæner hos Dandomain

Dandomain tilbyder over 700 forskellige domænetyper, så du kan finde lige det domæne, du drømmer om. Klik her og gå på opdagelse i alle de domæner, vi kan tilbyde.