Hvad koster det rent faktisk at starte en webshop?

Og skal du vælge en open-source eller hosted webshop? Dét er spørgsmålet.

Der er meget der skal overvejes, inden du vælger hvilken platform du vil starte din webshop på. Er du ferm til kodning, eller foretrækker du en gennemtestet, køreklar løsning? Vil du have frie rammer mht. moduler og udvidelser, eller overlade opdateringer og funktioner til din hosting-leverandør? Og hvordan med support?

Det er spørgsmål som disse du bør stille dig selv inden du vælger. Der kan nemlig vise sig, at være stor forskel på løsningens endelige pris, da de omkringliggende elementer ofte glemmes. Det beskriver ChannelWorld bl.a. i deres artikel “Ny webbutik: Det er meget dyrere end I tror” , der tog udgangspunkt i en større undersøgelse.

Den væsentlige, økonomiske forskel ligger nemlig i valg af platform. Artiklens undersøgelse viste, at shopejere vurderede etableringsomkostningerne til at være kr. 188.000. for et open source CMS system, hvor flertallet af shopejere med en hosted shop-løsning forventede omkostninger i omegnen af kr. 38.000. Men næsten hver 4. der stod overfor, at skulle starte en webshop undervurderer omkostningerne. Det handler ikke kun om selve omkostningen til shoppen, men ligeså meget om omkringliggende elementer som søgemaskineoptimering og drift.

Så nemt er det: Lav din egen webshop

For at skabe et overblik over etableringsomkostningerne, er her et par priseksempler. Der findes selvfølgelig billigere alternativer i forhold til udvikling og design af open source-løsningen, da prisen på udvikling og design er 100% afhængig af dine behov og ønsker. Sammenligningen ser ud som følger:

Hosted WebShopPris pr. md.Pris - 1. årPris - 2. år
Prof. WebShopkr. 299,-kr. 3.588,-kr. 3.588,-
Betalingssystemkr. 99,-kr. 1.188,-kr. 1.188,-
I alt pr. år.kr. 4.776,-kr. 4.776,-
Open source CMS WebShopPris pr. md.Pris - 1. årPris - 2. år
Standard WebHotelkr. 149,-kr. 1.788,-kr. 1.788,-
Betalingssystemkr. 149,-kr. 1.788,-kr. 1.788,-
Udviklingkr. 12.000kr. 0,-
Vedligehold og opdateringkr. 99,-kr. 1.188kr. 1.188
I alt pr. år.kr. 16.764kr. 4.764,-

Med en hosted shop-løsning er dine omkostninger konstante, og du ved hvad du har med at gøre. På en open source løsning skal du indregne support, og måske en programmør, og det kan være en svær post at beregne, da den ikke er konstant. I forhold til opsætning og design, har du i open source frie tøjler, men i standard versionen er designs inkluderet, og du behøver ikke en designer eller programmør til at skabe et fra bunden.

Vil du træde varsomt, kende dine præcise omkostninger, og ikke skulle tænke på kodning eller supportomkostninger, er en hosted løsning det rette valg for dig.

Ønsker du mere frihed, fleksibilitet, og hælder du mere til selv at opdatere, og finde moduler til din shop, så er en open source-løsning det optimale valg for dig.

Vi hoster naturligvis både Hosted WebShop og Open source og vi vil meget gerne tage en snak om dine behov, og finde den helt rigtige løsning til dine behov. Kontakt gerne vores salgsafdeling på tlf.: 8777 9045 eller salg@dandomain.dk

4 meninger om “Hvad koster det rent faktisk at starte en webshop?

 • 4. juli 2013 kl. 11:21
  Permalink

  Er der én af jer I supportafdelingen, der kan finde tid til at vejlede mig vedrørende indlæg af varer I shoppen, da den vejledning jeg indtil videre har fået ikke kan være rigtig.
  Jeg skal indlægge fotos fra stævner m.v. og dermed oplægge måske 500 fotos, der alle kører via mediearkivet og som alle har samme data, d.v.s. pris, størrelse o.s.v.
  Indtil videre har jeg kun lært at kunne lægge 1 foto ind af gangen, men det må kunne lade sig gøre at flytte mange fotos på én gang ind på samme side, når blot disse fotos ligger under samme overskrift.
  Vil én af jer tage denne opgave op og lære mig denne kunst, så kan jeg få glæde af min shop, der indtil nu har ligget helt stille.
  Mvh. Stig Andersen
  Byens Foto og Kopi
  Tlf. 70 222 393.

  Besvar
  • 4. juli 2013 kl. 11:26
   Permalink

   Hej Stig
   Jeg har sendt din henvendelse videre til vores support, der vil kontakte dig.
   Mvh Maria

   Besvar
 • 21. oktober 2015 kl. 21:57
  Permalink

  Hej, jeg kunne godt tænke mig at vide om priserne er eksl. eller incl. moms?

  Besvar
  • 23. oktober 2015 kl. 09:08
   Permalink

   Hej Kasper
   Blogindlægget er fra 2013, så prisstrukturen har ændret sig. Men kontakt venligst vores salgafdeling på tlf. 8777 9045 eller salg@dandomain.dk.
   Mvh. Nadia

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.