Blog

Hvad er et webhotel?

Skrevet af: Rikke Toft Rønn
14. marts 2024

Webhotel – hvad er det?

Et webhotel er en plads på en server, hvor din hjemmeside og alle tilhørende filer kan ligge, og som er forbundet til internettet døgnet rundt. Navnet ”hotel” henviser til, at du lejer og betaler for denne plads, hvor din hjemmeside og filerne ligger.
 

Hvad bruges et webhotel til?

Du har brug for et webhotel, hvis du skal have en hjemmeside, en blog eller lignende. Hvis du ikke har et webhotel, kan du ikke ”uploade” din hjemmeside til internettet, og dermed kan ingen andre se den.

Skal din side være synlig på nettet for andre personer, er det altså essentielt at have et webhotel.

Et webhotel er med til at sørge for, at din hjemmeside og din data (dvs. de billeder, tekster osv. der skal være på din hjemmeside) hele tiden er online, så dit website er oppe at køre og tilgængeligt for andre.


Hvorfor skal jeg have et webhotel?

I princippet skal du ikke have et webhotel. Du kan hoste din egen hjemmeside via en server, du enten har derhjemme eller på dit kontor.

Men skal din hjemmeside være tilgængelig døgnet rundt alle årets dage, kræver det, at serveren konstant er oppe og forbundet til internettet. Og det kræver en del ressourcer – både i forhold til opsætning, vedligeholdelse og sikkerhed.

Derfor er et webhotel en smart løsning til at få opbevaret al det data og indhold, du har på din hjemmeside, så du undgår selv at administrere det.


Du har brug for et webhotel, hvis du ønsker at vise din hjemmeside/blog/eller noget tredje, når folk indtaster dit domæne i adressefeltet i deres browsere.
 
 

Forskellen på et webhotel og et domæne

Domæner og webhoteller bliver ofte nævnt sammen, da de er et godt supplement til hinanden. Men hvad er egentlig forskellen på dem?

Et domæne er den internetadresse, du skal skrive i browseren for at komme ind på din hjemmeside. Klik her for at læse mere om, hvad et domæne er >>

Men for at kunne tilgå din hjemmeside via et bestemt domæne kræver det, at du har et webhotel, hvor din hjemmeside opbevares. Alt det, der skal vises på din hjemmeside – dvs. billeder, tekster m.m. – skal altså lægges op på webhotellet, som domænet så peger på.

 

Hvilket webhotel skal du vælge?

Der er mange udbydere - og tilsvarende mange pakker - at vælge i mellem, når man er på udkig efter et webhotel.

Derfor har vi lavet en lille guide med en række parametre, du skal være opmærksom på, når du vælger webhotel. Alle Dandomains webhoteller tilbyder den omtalte "1-click installation” af populære Content Management Systemer (CMS), som f.eks. WordPress.

Klik her for at læse vores tips til at vælge webhotel >>

 

Hvad koster et webhotel?

Prisen på et webhotel afhænger typisk af, hvilke specifikationer du har brug for – og i hvilken størrelse. Når du kigger på forskellige pakker, skal du derfor have for øje, hvad du har brug for lige nu – men også hvad dit behov kunne blive fremover.
 
Får du succes med din side og dermed meget trafik på dit site, er det vigtigt med et webhotel, som kan håndtere denne trafik – eller hvor du har mulighed for at opgradere til et webhotel, der kan.

 

Hvilken løsning passer til dit behov?

Vælg et webhotel fra Dandomain, hvis du vil bruge din tid og energi på indhold frem for teknik og bekymringer.

Du kan vælge mellem 4 forskellige pakker, så du kan finde netop den løsning, der passer til dit behov.

Alle vores webhoteller er kompatible med nogle af de mest populære Content Management Systems (CMS). Heriblandt WordPress som du kan læse mere om her.