Blog

Hvilket webhotel skal jeg vælge?

Skrevet af: Rikke Toft
8. april 2024

Sådan vælger du et webhotel

Der findes et hav af webhotelsudbydere, som tilbyder et hav af forskellige webhotelspakker. Vi forstår godt, hvis du er i tvivl om, hvilket webhotel du skal vælge.

Men hæng på i dette blogindlæg, så hjælper vi dig med at blive klogere på, hvilke parametre du skal være opmærksom på, når du vælger webhotel.

 

Linux eller Windows?

Når du køber et webhotel, skal du typisk vælge, om det skal være et Linux-webhotel eller et Windows-webhotel.

Linux og Windows er de to mest populære styresystemer, men hvilket skal du vælge, når du køber webhotel? Det afhænger af, hvilket programmeringssprog, værktøjer og teknologier du gerne vil bruge på dit site.

Linux blev oprindeligt udviklet til MySQL og PHP. Men Windows fungerer også med disse. Til gengæld fungerer f.eks. ASP kun med Windows. Linux er det mest populære valg, og også det langt de fleste vil have brug for. Ønsker du at bruge WordPress, skal du f.eks. vælge et Linux-webhotel.

Du kan også vælge et decideret WordPress Webhotel.

 

WordPress eller hjemmesideprogram?

Skal du have en blog, hjemmeside eller noget helt tredje på dit webhotel – og vil du gerne slippe for at kode? Så kan du med fordel vælge et webhotel, som tilbyder ”1-click installation” af populære Content Management Systemer (CMS), f.eks. WordPress, Joomla eller andre.

Du kan også tilkøbe et hjemmesideprogram, hvor du kan lave flotte hjemmesider, blogs eller lignende – helt enkelt og uden at kode.

 

linux-wordpress-hjemmesideprogram

 

6 funktioner du skal overveje, når du vælger webhotel

1. Plads

Hvor meget plads er der til rådighed? Og hvor meget har du brug for? Har du brug for at tilknytte flere domæner eller e-mailkonti til webhotellet?

2. Oppetid

Er teknologien i orden, så du kan være sikker på, at din hjemmeside altid er online og oppe at køre? Kan du opgradere, hvis du får brug for det?

3. Brugervenlighed

Skal du selv stå for administration af dit webhotel? Er det nemt at navigere i kontrolpanelet? Er der de funktioner, som du har brug for?

4. Anerkendt udbyder

Er hostingudbyderen etableret og et ”kendt navn” i hostingbranchen? Har udbyderen gode anmeldelser på f.eks. Trustpilot?

5. Sikkerhed

Kan du tilknytte et SSL-certifikat til webhotellet og dermed gøre din hjemmeside mere sikker? Og bliver der automatisk taget backup af dine filer?

6. Support

Er der gratis support inkluderet, hvis du får brug for hjælp? Eller evt. en vidensdatabase, hvor du kan finde svar på gængse spørgsmål?
 
 
 
hvilket-webhotel-skal-du-vælge
 
 

 

Forskel på webhoteller

Ovenstående er eksempler på, hvad du kan (og bør) kigge efter, når du skal vælge et webhotel. Der er nemlig forskel på webhoteller.
 
Nogle kræver en høj grad af teknisk indsigt til at anvende dem – andre er mere brugervenlige. Nogle har ikke en særlig høj hastighed, og andre viser din hjemmeside med det samme, den søges frem.
 
Der findes rigtig mange udbydere af webhoteller, men der er forskel på kvaliteten af dem. Derfor skal du sørge for at vælge et webhotel, som har teknikken og sikkerheden i orden, så du kan være sikker på, at din hjemmeside altid er online.
 
Er du mere interesseret i at købe en hjemmeside, så læs guiden her.
 
 

Hvad koster et webhotel?

Prisen på et webhotel afhænger typisk af, hvilke specifikationer du har brug for – og i hvilken størrelse. Når du kigger på forskellige pakker, skal du derfor have for øje, hvad du har brug for lige nu – men også hvad dit behov kunne blive fremover.
 
Får du succes med din side og dermed meget trafik på dit site, er det vigtigt med et webhotel, som kan håndtere denne trafik – eller hvor du har mulighed for at opgradere til et webhotel, der kan.

 

Hvilken løsning passer til dit behov?

Vælg et webhotel fra Dandomain, hvis du vil bruge din tid og energi på indhold frem for teknik og bekymringer. Du kan vælge mellem 4 forskellige pakker, så du kan finde netop den løsning, der passer til dit behov. Find dit webhotel her →

 

Brug for hjælp?

Så tøv ikke med at kontakte os på mail salg@dandomain.dk eller telefon 8777 9045.