Blog

Hvad skal min hjemmeside hedde?

Skrevet af: Rikke Toft Rønn
14. marts 2024

 

Har du allerede et navn på plads?

 

Så kan du hurtigt oprette en flot hjemmeside med Dandomains hjemmesideprogram. Nem drag-and-drop-system, hvor du ikke behøver at være teknisk stærk. Prøv gratis i 30 dage.

Vi har lavet en guide, der kan sætte tankerne lidt i gang. Her finder du også en række værktøjer, som kan lede dig i retning af dit nye navn til din hjemmeside.

Er dit drømmedomæne ikke ledigt, eller har du brug for at vide, hvem der ejer en specifik hjemmeside, så kan du i stedet læse mere her.

Brug fantasien og lav en brainstorm

Hvis du endnu ikke har gjort dette, så er det en god måde at starte på. Køb nogle post-its, eller hiv de gamle frem fra skuffen. Sammen med den gode sorte sprittusch så kan denne metode faktisk overraske. 
 
Sådan gennemfører du øvelsen
  • Skriv emner op på 1 post-it ad gangen. Lad os tage udgangspunkt i, at du er en tøjbutik, der er i tvivl om, hvad din hjemmeside skal hedde.

  • Første emneområde er det overordnede. Hvad sælger du? Hvad er jeres hovedkategorier? (f.eks. tøj, beklædning, outfit, sko, jakker, stil, mode, fashion).

  • Herefter kan du dykke ned i andre områder, som f.eks. følelser som du har eller gerne vil give dine kunder (f.eks. power, happiness, overskud, kærlighed, love, elegance).

  • Derefter kan du vælge en anden kategori, hvor du kan drage en parallel til ovenstående følelser. Forstået på den måde, at hvis den sidste kategori f.eks. kunne være et dyr, hvilket dyr passer til power (løve, tiger, haj). Eller hvad passer til elegance (påfugl, flamingo, gazelle). Det behøver selvfølgelig ikke være dyr, men prøv at find andre områder og se, om nogle af følelsesordene passer dertil. 

Hvilke navne kunne vi lave ud fra ovenstående øvelse til din tøjbutik?

  • Fashion Flamingo
  • Happy Outfits
  • I Love Shoes
  • Tiger Jackets
  • Påfuglen - Beklædning til kvinder
Og du er sikkert meget bedre til den øvelse!
 

Søg blandt ledige domæner

Det er altid en god idé at undersøge, hvilke domæner der er ledige. Hvis du vil finde et nyt navn til din virksomhed og din hjemmeside, så ville det være ærgerligt, hvis der allerede fandtes en hjemmeside med samme navn. 

Hav derfor altid domænesøgeren åben, så du hurtigt kan søge efter, om dit nye hjemmesidenavn er ledigt. Fra ovenstående eksempel fandt vi frem til Fashion Flamingo. Ved en hurtig søgning på Dandomain viste det sig, at domænet var ledigt. I hvert fald da vi lavede denne guide. Måske er det ikke ledigt længere længere ;-) 

Har du brug for at tjekke, hvem der ejer et eksisterende domæne, så læs med her.

Gør brug af en domænenavnsgenerator eller virksomhedsnavnsgenerator

Du kan vælge at lave din egen søgning, da der findes hundrede forskellige sider med dette. På Google kan du f.eks. skrive "domain name generator" eller "company name generator".

Nedenfor har vi fundet 3 eksempler, som vi rigtigt godt kan lide, når vi skal finde på nye navne til hjemmesider:

Businessnamegenerator.com
Dotomator.com
Biznamewiz.com

Ring til din tante-testen

Nærmer du dig et navn? Så er det nu, du skal prøve det af. 

Tag telefonen, og ring til din tante - eller en anden ærlig person, der ikke kender til din ide eller hjemmeside endnu. Fortæl hende det navn, du lige har fundet på, og spørg, hvad hun tænker om det - hvad tror hun, at en hjemmeside med netop dét navn omhandler? Giver navnet de samme associationer hos hende, som det gør hos dig, så har du måske fundet det rigtige navn.

Du kan med fordel ringe til hende igen efter et par dage og høre, om hun kan huske navnet. Et godt navn skal nemlig være et, folk kan huske.


Har du fundet et navn til din hjemmeside?

Vi har nu gennemgået et par ideer til, hvordan du kan finde på et godt navn til din hjemmeside. Når du har fundet navnet, skal du huske disse tre ting.

1. Find et tilhørende domæne

Så snart du har fundet det rette navn, bør du sikre dig domænet dertil. Tænk også gerne over domæneendelsen. I dag kan du både vælge .dk og .com - men du kan også være .travel, .fitness, .blog og mange andre spændende endelser.
 
 

2. Køb et webhotel

Et webhotel er nødvendigt for at få din hjemmeside online. Ønsker du at lave en Wordpress-hjemmeside, kan du med fordel vælge et webhotel med ét klik-installation af Wordpress samt et cache plugin, som gør din side endnu hurtigere.
 
 

3. Prøv vores Hjemmesideprogram

Vil du slippe for at kode, og vil du gerne hurtigt i gang med din nye hjemmeside? Så kig på vores Hjemmesideprogram, hvor du kan lave flotte hjemmesider på ingen tid - og uden at du behøver at kunne kode. Du kan prøve helt gratis i 30 dage.