Blog

Hvorfor bliver du bedt om at godkende nye rettigheder?

Skrevet af: Marie Holm Laursen
25. september 2023

Microsoft indfører et nyt system for administratorrettigheder, der hedder GDAP. Det nye system giver dig mere kontrol over, hvilke rettigheder vi, som din samarbejdspartner, har adgang til.

Hvad er GDAP?

GDAP står for Granular Delegated Admin Priviliges. Helt konkret er det et system, hvor du kan godkende og administrere hvilke rettigheder, vi har som din samarbejdspartner. Systemet erstatter det gamle system DAP, der står for Delegated Administration Priviliges.

Det nye system GDAP træder i kræft den 25. september. Med det nye system er det nemmere for dig, som Microsoft kunde, at:

  • Administrere hvilke rettigheder og data vi, som din samarbejdspartner, har adgang til gennem flere adgangsniveauer
  • Sikre, at rettighederne er korrekte og opdaterede

Hvad betyder overgangen fra DAP til GDAP for dig?

DAP gav os, som din samarbejdspartner, mulighed for at udføre administrative opgaver på dine vegne. Med overgangen til GDAP får du nye muligheder for at styre og begrænse partneradgangen via flere adgangsniveauer, så du har mere kontrol over dine rettigheder. Dermed kan du, som kunde, have et bedre overblik over, hvilke rettigheder vi har i DanDomain.

Det betyder også, at mangler vi rettigheder for at kunne udføre eller hjælpe med administrative opgaver, kan du se det i dit kontrolpanel. Herunder kan du læse, hvordan du godkender rettigheder.

Hvordan administrerer og godkender du rettigheder?

Først skal du logge ind i dit kundecenter, og via dit kundecenter skal du gå til dit Microsoft 365 kontrolpanel.

 

 

Hvis du bliver mødt af overskriften ”Manglende rettigheder” i dit kontrolpanel, skal du trykke på ”Godkend rettigheder”.

 

 

Herefter skal du logge ind på Microsoft, hvor du kan godkende og administrere dine rettigheder.

Bemærk, at det kun er administratoren, der har mulighed for at godkende rettigheder. Det er derfor administratoren, der skal logge ind og godkende rettigheder.

 

 

Når du har logget ind på Microsoft, bliver du ført til en side, hvor du kan godkende og administrere dine rettigheder.

 

 

Vær opmærksom på, at der kan gå et par minutter før, at ændringerne træder i kraft. 

 

 

Når ændringerne er godkendt, vil du få adgang til alle dine funktioner i kontrolpanelet.

 

 

Når du har godkendt rettighederne og de er trådt i kraft, kan du fortsætte, hvor du slap og arbejde uforstyrret videre. Hvis du støder ind i udfordringer, eller du har spørgsmål, kan du altid ringe til os på 8777 9045 eller sende en mail til support@dandomain.dk. Vi sidder klar til at hjælpe dig.