Blog

Hvad koster en hjemmeside?

Skrevet af: Rikke Toft
8. april 2024

Hvis du er nået til dette blogindlæg, er du sikkert en af dem, der har stillet dig selv spørgsmålet "Hvad koster en hjemmeside?" – og hvilket godt et af slagsen. For det er ikke helt lige til at finde et konkret svar på, hvad en hjemmeside koster. Og det er der flere grunde til. Det kommer nemlig an på dine ønsker, behov og selvfølgelig budget. 

Hvis du går med en drøm om at få din egen hjemmeside, skal du starte med at afdække, hvilke krav du har til designet, features og funktioner, om hjemmesiden skal have en webshop integreret og så videre. Herefter kan du finde frem til en realistisk pris. 

Læs med her, og bliv klogere på, hvad en hjemmeside koster:

 1. Find vej i hjemmeside-junglen.
 2. Hvad koster en hjemmeside designet i WordPress?
 3. Hvad koster et hjemmesideprogram?
 4. Forskellen på webhotel og hjemmesideprogram.
 5. En ekstra funktion der er værd at overveje.
 6. Vælg din udbyder med omhu.

 

Start med det samme med vores hjemmesideprogram

Dandomain har et nemt hjemmesideprogram, hvor du via designskabeloner kan lave din egen hjemmeside. Du kan prøve vores hjemmesideprogram gratis i 30 dage. Læs mere om hjemmesideprogrammet her →

 

1. Find vej i hjemmeside-junglen

Der er mange om buddet, når det kommer til at sælge hjemmesider. Det kan være en stor udfordring for dig, der skal finde rundt i hjemmeside-junglen. Udover at finde frem til, hvilke krav du har til din hjemmeside, skal du også gøre op, hvor meget du selv kan lave, og hvor meget du skal have hjælp til.
 
Alt efter dine kompetencer kan du vælge, om du vil kode din hjemmeside helt fra bunden, benytte et Content Management System (CMS) eller et såkaldt hjemmesideprogram. 
 

 

hjemmesideprogram-dandomain

 

2. Hvad koster en hjemmeside designet i WordPress?

Hvis du kender bare lidt til Content Management Systemsså kender du WordPress. WordPress er det mest anvendte CMS i verden, hvilket blandt andet skyldes brugervenligheden, de mange skabeloner og meget mere.  

Hos Dandomain har du mulighed for at installere WordPress med blot ét klikDet eneste du behøver, er et webhotel. 

Priserne på et webhotel svinger, alt efter hvilken løsning der passer til lige netop dig og din virksomhed. Hos Dandomain kan du vælge mellem 3 pakker, som du kan læse mere om og se priser her. Alle pakkerne er inklusiv ét klik-installation af WordPress.  

Når du køber et webhotel, får du både et domæne med (du skal dog betale for oprettelsen), samt et antal e-mail adresser. 

Prisen for temaer til WordPress varierer alt efter design og funktionalitet, men de ligger i prislejet omkring 500-1.000 kr. 

Se 6 gode grunde til at vælge et webhotel fra Dandomain her - og find lige den pakke, der passer til dig.

 

3. Hvad koster et hjemmesideprogram?

Prisen på et hjemmesideprogram varierer.

Hos Dandomain kan du få hjemmesideprogrammet til 109 kr./md, hvilket giver dig adgang til en flot hjemmeside helt uden at kode. Det kan du læse mere om her.

Med dette brugervenlige- og intuitive værktøj, kan du designe din hjemmeside, helt som du ønsker den - uanset om du arbejder fra din computer, telefon eller tablet!

Foruden hjemmesideprogrammet skal du købe et domæne, altså selve navnet på din hjemmeside. Domæner svinger i pris, alt efter hvilken domæneendelse du ønsker – .dk, .com eller noget helt tredje. Læs mere om de forskellige domænetyper her.

 
 
 
DD_hjemmesideprogram_ny
 
 

 

4. Forskellen på webhotel og hjemmesideprogram

Ved køb af hjemmesideprogrammet behøver du ikke at købe et webhotel, da Dandomain står for al vedligeholdelse og sikkerhed af Hjemmesideprogrammet

Dandomain står også for selve opbevaringen af webhotellet, men sørger ikke for vedligeholdelse og sikkerhed i WordPress.

DWordPress er et Content Management System i sig selv, ligesom hjemmesideprogrammet, får du support i hjemmesideprogrammet og ikke i WordPress

 
 
 

5. En ekstra funktion der er værd at overveje

Med et domæne og et webhotel, eller et domæne og et hjemmesideprogramhar du grundstenene til at opbygge din hjemmeside Du bør dog overveje et SSL-certifikat! 

SSL-certifikat: Med et SSL-certifikat beskytter du dine besøgendes data og styrker dine kunders tillid.

Herudover undgår du at ryge nederst i søgeresultaterne på Google, da Google bedst kan lide https-krypterede hjemmesider!

Hos Dandomain kan du aktivere et gratis SSL-certifikat med LetEncrypt til både hjemmesideprogrammet og alle webhotelspakkerne.

 

 

6. Vælg din udbyder med omhu

Når du skal vælge din udbyder, er det vigtigt, at du ikke blot sammenligner pris, men også faktorer såsom support.

Dandomain er måske ikke den billigste løsning på markedet, men til gengæld får du support, du ikke møder andre steder. Du kan kontakte os alle ugens dage – året rundt. Og hvis du hverken ønsker at skrive eller ringe til os, kan du døgnet rundt finde svar på vores supportside.

Herudover tilbyder vi løbende et væld af events, som er helt gratis for vores kunder at deltage i.

Se vores aktuelle kurser her →

 

Kom godt fra start med hjemmesideprogrammet

6 skridt, og du har en hjemmeside: 

 1. Vælg din branche
 2. Navngiv din hjemmeside
 3. Vælg et farvetema
 4. Vælg en skabelon
 5. Drag & drop dit indhold
 6. Publicer din hjemmeside