Hvorfor skal man opdatere sit CMS?

Uanset om du har en hjemmeside eller en webshop, er det meget vigtigt, at systemet (CMS) løbende bliver opdateret. Her får du 3 grunde til, hvorfor du skal prikke til din webudvikler og bede ham opdatere din side.  

3 grunde til, hvorfor du skal opdatere dit CMS

Selvom det er vigtigt at opdatere sit CMS og alle installerede moduler/plugins, kan det være meget besværligt, da man kan risikerer, at vigtige funktioner ikke længere vil virke. Hvis det sker, skal du i gang med at fejlsøge og problemløse. Det er både besværligt og tidskrævende, hvilket er grunden til at mange, rigtig mange, aldrig får opdateret deres hjemmeside til den nyeste version.

Benytter du DanDomain Webshop løsning, slipper du for selv at skulle opdatere webshoppens CMS. Den klarer vi for dig!  

1) CMS og sikkerhed

Uanset, om du har en hjemmeside eller en webshop, kan du risikere at din side bliver hacket, hvis du ikke husker at opdatere dit CMS.

Hackere kan tvinge sig vej til din side gennem sikkerhedshuller i de mest kendte CMS systemer (ofte alle de gratis systemer), fordi der er mange, der benytter dem. Når hackeren finder ét sikkerhedshul, vil han kunne tvinge sig adgang til andre hjemmesider og webshops, der har samme sikkerhedshul. Netop derfor kommer der løbende nye versioner til dit CMS. Udviklerne af de forskellige CMS arbejder konstant på at lukke disse sikkerhedshuller.

Opdater dit CMS for at undgå at din webshop, din hjemmeside og din mail bliver hacket! Du behøver ikke opdatere hver eneste gang, der kommer en ny version, vi anbefaler bare, at du husker at gøre det i ny og næ.  

2) CMS og nye funktioner

At holde dit CMS system opdateret betyder også, at du kan få adgang til nye funktioner. At drive forretning online kan være en stor udfordring, da nettet og brugeradfærden ændrer sig konstant. Vær konkurrencestærk og hold din forretning up-to-date med de nyeste funktioner, der både kan gøre det nemt for dig og dine kunder, samt hjælpe dig med at øge salget i din forretning.  

3) CMS og udbedring af fejl

Når der frigives en ny version af dit CMS, kan den indeholde features, der løser eventuelle problemer.

Nettet er under konstant forandring, hvor der eksempelvis jævnligt kommer nye versioner af browsere (Internet Explorer, Edge, Chrome, Firefox). Får du ikke opdateret din hjemmeside / webshop kan du risikere, at dine kunder ikke ser din side korrekt, afhængig af hvilken browser kunden bruger. Dette og mange andre problemer kan du forebygge ved løbende at opdatere din hjemmesides CMS.  

Ville du ønske, at du fik en mail, når det er tid ?

Det er de færreste hjemmesideejere, der jævnligt logger ind i kontrolpanelet på deres hjemmeside (medmindre du har en blog eller en webshop, der løbende skal vedligeholdes).

Når man aldrig logger ind i kontrolpanelet (og det er måske også sjældent, at du besøger din egen side), så er det svært at huske at få sidens CMS og alle modulerne opdateret. En uskyldig forglemmelse der kan resultere i, at din side en dag bliver hacket, og du mister alt dit indhold på siden.  

Webhotel hos DanDomain: få besked på mail

Hvis du har din hjemmeside liggende på et webhotel hos DanDomain, kan du faktisk modtage en email, når der kommer nye versioner af dit CMS og de moduler/plugins du har installeret. Så bliver det ikke nemmere! Denne funktion er indbygget i alle vores PHP webhoteller (Unix / Linux webhoteller).

  • Benyt 1-click installer til at installere dit CMS på webhotellet (fx WordPress, Joomla, Prestashop m.fl.).
  • Nu kan dit webhotel hos DanDomain sende dig en påmindelse pr. mail.
  • Når du får besked om, at der er en ny version, kan du logge ind og opdatere både dine plugins, moduler og hele dit CMS.

Skriv gerne en kommentar, hvis du har spørgsmål, eller andre gode råd du kan bidrage med.

Anne Nørgaard

Praktikant inden for HR og Marketing at DanDomain A/S
Jeg er kommunikationsstuderende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Mine primære opgaver er at lave content til vores blogs, sociale medier, events og lign.
Anne Nørgaard

Anne Nørgaard

Jeg er kommunikationsstuderende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Mine primære opgaver er at lave content til vores blogs, sociale medier, events og lign.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.