Ny domænelov kræver valide adresser – opdateret

Skal du registrere et .DK-domæne, skal det gøres med en valid adresse.

Fra 1. marts 2015 skal alle registranters navne- og adresseoplysninger valideres ved DK Hostmaster. For registranter med dansk adresse opnås dette ved at sammenholde DK Hostmasters danske brugerdatabase med oplysningerne i CPR- og CVR registeret. På den måde bliver det sikret, at alle navne- og kontaktoplysninger på registranterne er retvisende.

For registranter af .dk domænenavne resulterer valideringen af navne- og adresse oplysninger i en bedre og mere automatiseret service. Er du for eksempel anonymiseret i CPR-registret og hos dit telefonselskab, vil du som valideret registrant også automatisk blive anonymiseret i DK Hostmasters offentligt tilgængelige WHOIS database.

Endvidere bevirker sammenkoblingen af oplysningerne, at registranter, der ændrer navne- og adresseoplysninger i CPR- eller CVR-registret, i langt de fleste tilfælde også automatisk opdateres i systemet. Det er med til at sikre, at registranter får vigtig information om deres domænenavn, og f.eks. at risikoen for suspendering af et domænenavn mindskes hos dem, der har glemt at ajourføre deres kontaktoplysninger i DK Hostmasters system.

Køb billige domæner her.

Skal du gøre noget?

DK Hostmaster forsøger først selv at validere dine navne- og adresseoplysninger ved at sammenholde information fra CPR- eller CVR-registeret med de oplysninger, som du har opgivet til DanDomain. Hvis disse oplysninger ikke stemmer overens, beder DanDomain dig om at opdatere dine kontaktoplysninger således, at de er identiske med CPR- eller CVR-registrets. I det tilfælde får du en e-mail fra DK Hostmaster. Såfremt DK Hostmaster fortsat ikke kan validere oplysningerne, er det for fysiske personer nødvendigt at oplyse CPR-nummer ved brug af NemID for at gennemføre valideringen.

For DanDomains vedkommende sker der ikke procedureændringer, idet der her er tale om en post-validering, og det er her DK Hostmaster, der har kontakt til registranten. DanDomain er som altid kun første kontakt med registranten og dermed vores kunde. Hvorefter håndteringen stadig foretages af DK Hostmaster alene.

Er du ikke blevet valideret, kan du med fordel følge disse video guides, der tager dig igennem processen skridt for skridt.

Eller du kan benytte selvbetjeningen og tjekke op på, om dine detaljer er korrekt angivet.

Har du spørgsmål til ovenstående kontakt DK Hostmaster på: info@dk-hostmaster.dk eller på telefonsupport:+45 33 64 60 60.

Dennis Wormark Larsen

Content Manager at DanDomain
34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.
Dennis Wormark Larsen

Latest posts by Dennis Wormark Larsen (see all)

Dennis Wormark Larsen

34 år, bor i Aarhus - ansat i DanDomain A/S siden primo 2015 - uddannet journalist på TV2 - 6+ års erfaring med content marketing hos bl.a. Jubii A/S - virksomhedskonsulent - har egen start-up - blogger i DanDomain-regi og har en PR på 1:17:35 på halvmarathon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.