Webshop for begyndere. Hvordan får du en god start?

Nye webshops åbner hver eneste dag. Andre lukker. Men hvad er afgørende for, om en webshop overlever det første regnskabsår? Få svaret her.


Nye webshops åbner hver eneste dag. Andre lukker. Men hvad er afgørende for, om en webshop overlever det første regnskabsår?

Vi ved fra hundredevis af nye DanDomain WebShops årligt, at en god start kan gøre hele forskellen. Det oplagte spørgsmål er så, hvordan du giver din webshop en god start?

I løbet af efteråret 2014 tager vi på danmarksturné med nogle af svarene under titlen Webshop for begyndere, som er en workshop arrangeret i samarbejde med erhvervsportalen IVÆKST.

Fra vores e-handels team sender vi en rådgiver og en supporter, og programmet bygger på de udfordringer og succeser, de dagligt oplever hos både kommende og eksisterende shopejere.

Der er stadig ledige pladser på workshoppen, som kommer rundt til 10 danske byer, og deltagene bliver blandt andet udfordret på punkterne strategi, teknik, Google og salg.

Køb bedste webshop

Strategi: Lav nu den forretningsplan

Vejen til succes er belagt med små og store valg, og træffer du dem i øst og vest, er det nærmest et tilfælde, hvis du når i mål. Det gælder derfor for en webshop, som for alle andre iværksætterprojekter, at den har brug for en forretningsplan. Du har måske en fantastisk plan inde i hovedet, og kan recitere den til alle der gider lytte, plus det løse.

Uanset hvor banebrydende din idé måtte være, trænger den dog til at blive udfordret, konkretiseret og forfinet. Det er præcis det, en forretningsplan kan. Det og så åbne ører og døre i banken.

Der findes masser af gode skabeloner til udvikling af din forretningsplan, og én af dem kan du downloade gratis hos IVÆKST. Skabelon eller ej tager det dog tid at gøre det ordentlig, men når hverdagen og de mange lavpraktiske valg melder sig, kommer investeringen tilbage med ågerrenter.

Teknik: Tænk shoppen som del af et økosystem

En klassisk misforståelse for mange nye shopejere er, at de overvurderer et shopsystems rolle. Et shopsystem er basalt set en salgskanal, hvor du kan fremvise produkter på nettet. Det er dit mål, men der er masser af relaterede processer. Betaling, forsendelse, bogføring og returnering for at nævne nogle af de mest oplagte.

Meget af det, hvis ikke det hele, interesserer dig ikke synderligt, og hver time du bruger her, virker som fem. Den gode nyhed er, at der findes specialiserede tjenester, som gør det fremragende med et minimum af indsats fra din side.

Vi ser hver DanDomain WebShop som del af et økosystem, som det er vores rolle at gøre det så let, billigt og effektivt som muligt at koble sig op på som shopejer. Husk at tænke økosystemet med, når du skal vælge mellem forskellige shopsystemer.

DanDomain-start-din-webshop

Google: Hjælp kunderne på vej med dit stisystem

En webshops stisystem kan både lede kunderne til et køb og væk fra det. Det er med andre ord langt fra ligegyldig, hvordan du opbygger webshoppens indhold. Lad os sige, du vil sælge te på nettet. Skal du så guide kunderne ud fra efter producent, type eller egenskaber?

Det bedste svar får du fra dem, der køber te online, og det fantastiske er, at Google har den viden. Det endnu mere fantastiske er, at de deler den med dig ganske gratis. Du skal bare vide, hvordan du skal spørge.

Der findes masser af online ressourcer, som kan hjælpe, og en af dem er amerikanske Wordtrackers gratis guide SEO Made Simple, hvor du finder et væld af let forståelige og konkrete eksempler på, hvordan du opbygger og optimerer dit stisystem. Wordtracker tilbyder desuden værktøjet Keywords Tool, som du kan prøve gratis den første uge.

Salg: De første 50 kunder. Læg en plan

Ok, du har de rigtige produkter, de rigtige priser, en skarp forretningsplan, styr på processerne og et gennemtænkt stisystem. Shoppen er klar til at gå live, og den største udfordring er nu, om leverandørerne kan følge med efterspørgslen. Måske, men har du tænkt over, hvor de første 50 kunder, ud over familie og omgangskreds, skal komme fra?

I det øjeblik din shop går live, sker ingenting af sig selv. Ingen fanfarer, ingen borgmester, ingen kransekage. Der kommer ingen ordrer med mindre du har en plan for, hvor de første 5, 10, 50 eller 100 kunder skal komme fra.

Til gengæld er der masser af muligheder. Facebook, AdWords-kampagner, deal sites, streamers i bilruder, flyvesedler, konkurrencer, primetime reklameblokke osv. Pointen er, at du skal have en plan, og så skal du sørge for, at de første kunder får en god oplevelse, tilmelder sig nyhedsbrevet, og deler budskabet. Giv dem det lille ekstra, der adskiller din shop fra mængden.

Prøv din egen shop gratis i 30 dage

Virker det overvældende? Det er det ikke, og vores salgs- og supportteam sidder klar til at rådgive dig i at opbygge og drive en webshop.

Prøv en DanDomain WebShop gratis i 30 dage med fri support og opfølgende kontakt fra din egen rådgiver.

Du kan stadig nå at tilmelde dig workshoppen ”Webshop for begyndere”, og vi afholder desuden gratis StartUp kurser hele året rundt.

Sådan kommer du nemt i gang med din egen webshop >>

DanDomain-book-et-onlinemoede

Lignende indlæg